Enkel og smakfull laksetartar

Dette er en enkel og smakfull forrett som enten kan serveres alene eller sammen med f.eks. gravlaks eller røkelaks. Om den serveres alene kan du jo legge den på en baguettskive og pynte litt fint. Serverer du den sammen med laks synes jeg det er best å servere evt baguette eller noe annet ved siden av.

På bildet ser du at jeg har en krem ved siden av, det er rett og slett most avocado og rømme som er rørt samen og tilsatt litt sitron, salt og pepper. 

Du kan lage tartaren et par timer før den skal spises, men laksen bør ikke tilsettes før det skal serveres.

 

  • Ca 150 gram laksefilét, gjerne salma, i små terninger
  • 1/2 rødløk, finhakket
  • ca 20 kapers, finhakket
  • 1 ss purre, finhakket
  • 1ss finrevet parmesan
  • 1/2 ss dijonsennep
  • ca 2 ss god olivenolje
  • 1 ss creme fraiche
  • salt og pepper
  • Rør sammen ingrediensene bortsett fra laksen
  • Laksen vendes forsiktig inn rett før servering
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *