Tranebærsyltetøy med sitrus

Forrige gang jeg fikk levert varer fikk jeg friske tranebær i stedet for tørkede som jeg hadde bestilt, og jeg brydde meg ikke om å bytte varen. Det er altså grunnen til at jeg laget dette syltetøyet.

Tranebær brukes til mye forskjellig og har en litt bitter smak, ligner litt på tyttebær, men er likevel forskjellig. Dere har kanskje smakt cranberryjuice eller drinken Cosmopolitan? Da vet dere hvordan tranebær smaker.

Jeg lette på nettet og fant mye forskjellig, og valget falt på syltetøy som kunne brukes som tilbehør til kjøtt – på samme måte som tyttebær. Valget falt på Trine som igjen hadde fått oppskriften fra en annen blogger.

Resultatet ble helt amazing, rett og slett nydelig. Finner du friske tranebær anbefaler jeg å kjøpe en pakke og lage en porsjon. Det smaker deilig som tilbehør til kjøtt, men også sammen med ost eller som pålegg på brødskiven.

Ingredienser:

 • 1 pakke friske tranebær, ca 250 gram
 • ca 250 gram sukker
 • 1 dl vann
 • 1 eple, skrelt og delt i små terninger
 • 1 sitron, skrubbet, skall og saft
 • 1 appelsin, skrubbet, skall og saft
 • evt rosiner (jeg brukte ikke det)
Fullsizeoutput 42ad

Fremgangsmåte:

 • Skyll tranebærene i et dørslag og ha de i en kasserolle sammen med sukker og vann
 • La bærene koke på middels varme til bærene begynnerå sprekke, ca 5-10 minutter
 • Tilsett eplebiter og sitrusskall og saft
 • La det koke videre i ca 20 minutter
 • Ha syltetøyet på varme, sterile glass
 • Syltetøyet bør oppbevares i kjøleskapet
Print Friendly, PDF & Email

2 Comments on “Tranebærsyltetøy med sitrus”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *