Ratatouille er deilig både som selvstendig rett og som tilbehør til kjøtt eller fisk. I går hadde jeg det for eksempel som tilbehør til koteletter, smakte deilig. Det som også er fint med ratatouille er at man faktisk ikke trenger å følge en oppskrift, bare ta det du har i kjøleskapet. Imidlertid synes jeg det er noen basisgrønnsaker som må være med ; søt paprika, aubergine , tomater og squash.
Ingredienser:
- 1 aubergine i skiver
- 1 squash i skiver
- 1 løk i skiver
- 4 hvitløkfedd, hakket
- 1 rød chili, hakket
- 2 vårløk i skiver
- 1/2 pakke fersk grønnkål
- 1 boks gode italienske cherrytomater
- 1 ss tomatpuré
- diverse urter, f.eks. rosmarin og basilikum
- 1 grønnsaksbuljongterning
- salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Skjær auberginen i skiver og legg på et kjøkkenpapir
- Dryss salt over
- La dette stå ca 15 minutter
- Tørk deretter av, eller skyll av væsken som har piplet ut
- (Dette bør gjøres for å fjerne bitterstoffene)
- Ha olje i en panne
- Start med å surre grønnsakene til de er myke
- Hell over i en gryte
- Hell over tomatboksen
- Ha den i pannen og la den surre til den faller sammen
- Ha den over i gryten
- Tilsett tomatpuré og evt litt vann
- Tilsett urter
- Smak til med salt og pepper
- La det hele trekke ca 20 minutter
- Smak til om det trengs mer krydder