Ratatouille med grønnkål

Fullsizeoutput 434d

Ratatouille er deilig både som selvstendig rett og som tilbehør til kjøtt eller fisk. I går hadde jeg det for eksempel som tilbehør til koteletter, smakte deilig. Det som også er fint med ratatouille er at man faktisk ikke trenger å følge en oppskrift, bare ta det du har i kjøleskapet. Imidlertid synes jeg det er noen basisgrønnsaker som må være med ; søt paprika, aubergine , tomater og squash.

 

Ingredienser:

  • 1 aubergine i skiver
  • 1 squash i skiver
  • 1 løk i skiver
  • 4 hvitløkfedd, hakket
  • 1 rød chili, hakket
  • 2 vårløk i skiver
  • 1/2 pakke fersk grønnkål
  • 1 boks gode italienske cherrytomater
  • 1 ss tomatpuré
  • diverse urter, f.eks. rosmarin og basilikum
  • 1 grønnsaksbuljongterning
  • salt og pepper

Fremgangsmåte:

  • Skjær auberginen i skiver og legg på et kjøkkenpapir
  • Dryss salt over
  • La dette stå ca 15 minutter
  • Tørk deretter av, eller skyll av væsken som har piplet ut
  • (Dette bør gjøres for å fjerne bitterstoffene)
  • Ha olje i en panne
  • Start med å surre grønnsakene til de er myke
  • Hell over i en gryte
  • Hell over tomatboksen
  • Ha den i pannen og la den surre til den faller sammen
  • Ha den over i gryten
  • Tilsett tomatpuré og evt litt vann
  • Tilsett urter
  • Smak til med salt og pepper
  • La det hele trekke ca 20 minutter
  • Smak til om det trengs mer krydder
IMG 3802

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *