Disse rundstykkene er supre som tilbehør til suppe eller på tapasbordet, men litt for små til å kunne kalles frokostrundstykker. De er supergode og det er lett å spise altfor mange 🙂
Jeg liker å ha forskjellige typer rundstykker i fryseren, da har man noe for enhver anledning. Dessuten går det kjempefort å tine dem opp.
Denne oppskriften gir ca 60 minirundstykker
Ingredienser:
- 1 kg hvetemel
- 1 pk gjær
- 1 ts salt
- 7 dl fingervarmt vann
Fremgangsmåte:
- Ha ingrediensene i bakebollen
- Elt deigen godt sammen, laveste hastighet ca 12-14 minutter
- Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca 1 time
- Hvelv deigen på bakebordet
- Elt den sammen et par ganger
- Rull deigen ut i tynne remser og del remsene i små rundstykker, ca 60 stk
- Del med kjøkkenhåndkle eller plastfolie og etterhev ca 30 minutter
- Sett ovnen på 220 grader over- og undervarme
- Stek rundstykkene nederst i ovnen i ca 15 minutter
- Avkjøles på rist
- Fine å fryse