Jeg elsker fisk, men ikke alle typer. Flyndre er blant favorittene og her kommer det en deilig og lettvint oppskrift på dennne fisketypen. Her har jeg brukt rødspette, men du kan selvsagt bruke alle andre typer også.
Det er vel ingenting som er enklere å tilberede enn stekt fisk egentlig. Det tar tid å rense, men når man er så heldig som meg å ha en fiskehandler 5 minutter unnå så slipper jeg den jobben.
Denne gangen brukte jeg lettkokte gulrøtter og en enkel salat som tilbehør.
Ingredienser:
- 1 rødspette
- hvetemel
- salt og pepper
- olje
- smør
Fremgangsmåte
- Krydre fisken med salt og pepper
- Vend den i hvetemel
- Ha smør og olje i pannen
- Når dette er varmt legger du i fisken med skinnsiden ned
- Stek til det er ferdig, ca 5 minutter
- press litt sitron over
Lettvint remuladesaus
Dette er ikke en «ordentlig» remuladesaus. Dette er den enkle utgaven hvor man benytter ferdigkjøpt majones. Den smaker godt og er grei å ty til hvis man ikke har så veldig god tid. Personlig så synes jeg den ferdigkjøpte remuladen er vond så denne oppskriften er helt fantastisk i forhold.
- 1 dl god majones
- 1 dl creme fraishe eller rømme
- 1 ss sylteagurk, finhakket
- 1-2 ss kapers, finhakket
- 1-2 ss frisk estragon, hakket
- 1 ss kjørvel, hakket – kan utelates
- salt og pepper
Bland alle ingrediensene sammen og la trekke a 30 minutter slik at smakene får «satt seg». Jeg bruker denne remuladen til stekt rødspette, men den kan selvsagt brukes til andre retter også.