Panert halloumi med rå og stekte grønnsaker

Fullsizeoutput 3bbd

Dette er virkelig snadder, en fabelaktig god vegetarrett. Et lite tips – det er lett å forspise seg så vær forsiktig! Et annet tips – bor du i nærheten av Sverige lønner det seg å kjøpe halloumi der, den koster en brøkdel av hva den koster i Norge.

Halloumi er en kypriotisk saueost som de siste årene har fått et stort bruksområde her i landet, spesielt i vegetarisk kosthold. Men den er også kjempefin å bruke som tilbehør til fisk eller kjøtt i kombinasjon med andre grønnsaker. For eksempel smaker den fabelaktig sammen med aubergine.

Halloumi er fin å bruke som erstatning for kjøtt også, for eksempel som halloumiburger eller halloumiwrap – kjempegodt. I denne retten har jeg brukt den som erstatter for kyllingfilét, og det smakte altså helt utmerket.

Når det gjelder grønnsakene så valgte jeg å kombinere både stekte og rå grønnsaker, det viste seg å være et godt valg! Jeg valgte å steke squash, grønne asparges, rødløk , paprika og pak choy (bok choy)

Fullsizeoutput 3bb9

Du kan selvsagt bruke andre grønnsaker, men jeg synes i alle fall at disse passet veldig godt. Kjenner du ikke til pak choy (bok choy) så er det en asiatisk kålvekst som brukes mye i salater f.eks.. Denne gangen valgte jeg altså å steke den, det smakte veldig bra og annerledes enn i rå tilstand.

Fullsizeoutput 3bc2

 

Ingredienser:

Stekte grønnsaker:

 • 4 stk grønne asparges
 • 1/2 liten rød paprika i skiver
 • 1/2 rødløk i skiver
 • 2 pak choy
 • 1/4 squash i skiver

Brun de raskt så de fortsatt er crunchy når de skal spises

 

Rå grønnsaker:

 • God salat
 • 2 tomater i terninger
 • 1/4 agurk i terninger
 • 10 svarte oliven uten sten, delt i to
 • 10 store kapers med stilk (kan bruke andre også)

Fullsizeoutput 3bbb

 

Panert halloumi:

IMG 1127

 • Skjær halloumi i skiver
 • Vend skivene i sammenvispet egg
 • Vend dem deretter i brødrasp eller panko
 • Stek dem raskt i olje, bare 1 minutt ellers blir de som tyggegummi

 

Servering:

 • Legg salat og de rå grønnsakene på et fat eller tallerken
 • Legg de stekte grønnsakene over
 • Plassér stekt halloumi på toppen
 • Ringle over en vinagrette med olje og sitroneddik
 • Servér evt en dressing og godt brød ved siden av

Fullsizeoutput 3bbf

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.