Enkel lunchsalat med tunfisk

IMG 1068

Kanskje stod du lenge på kjøkkenet i går og lagde god lørdagsmiddag? Har du egentlig ikke lyst til å lage så mye mat i dag? Da har jeg den perfekte løsningen for deg. Bland sammen denne enkle salaten, .det er sannsynligvis en av de enkleste salatene det er mulig å lage, og den er både sunn og god.

Jeg synes det ofte smaker godt med en salat til lunch i stedet for en brødskive el.l. så  da titter jeg  i kjøleskapet etter ting jeg kan bruke. Og siden vi har en veldig stort kjøleskap (kjølehjørne) dukker det stadig opp overraskelser. I dag fant jeg et par bokser med tunfisk jeg kunne bruke. Masse grønnsaker har jeg alltid, så da var det bare å plukke det jeg ville ha.

Har du godt brød ved siden av blir du god og mett

Oppskriften nedenfor er beregnet til en person så det er bare å øke mengden etter antall som skal spise 🙂

 

Denne salaten består av:

  • Crispy, grønn salat
  • 2 tomater i båter
  • 1/4 agurk i terninger
  • 6 oliven delt i 2
  • 1/2 avocado i skiver
  • 1/2 boks tunfisk i vann
  • Basilikum og persille
  • Salt og pepper

 

Dressing:

Jeg valgte å lage en enkel vinagrette med produkter fra Olivenlunden 1830. For tiden bruker jeg mye av deres hvite balsamico med fersken og aprikos. Den er helt fantastisk til salater.

Fullsizeoutput 3b95

Men du kan også lage en rømmedressing ved siden av, den kan du i grunnen tilsette det du vil. Jeg liker godt å tilsette sitronsaft og litt revet sitronskall, da blir det friskt og godt.

Fullsizeoutput 3b97

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *