Pasta i alle former står høyt på favorittlisten min. Da jeg var liten var det bare tørket spaghetti å få kjøpt og hvis man ville spise noe annet måtte man reise til Italia. 🙂 Heldigvis går verden fremover og nå får man kjøpt all verdens pastavarianter, både fersk og tørket. Og har man lyst og god tid kan man selvsagt lage sin egen også. Jeg har faktisk vært på pastakurs i Bologna sammen med datteren min, det var ikke så veldig morsomt. Så jeg har ikke laget min egen pasta etter det kurset 🙂
Men takk og lov for alle pastavariantene i butikken. Etter min smak er de gode også, i alle fall når man piffer dem opp litt. I denne retten har jeg brukt mange forskjellige grønnsaker og urter og det ble helt hinsides godt rett og slett. Jeg brukte kun økologiske produkter.
Ingredienser:
- 1 pakke Rana fersk tortellini
- 1 rødløk i skiver
- 3 fedd hvitløk, hakket
- 1/2 gul paprika i biter
- 1/3 squash i biter
- 6 friske grønne asparges i biter
- 1 bit fetaost, smuldret
- 15 svarte oliven, delt i to
- hakkede friske urter, f.eks. estragon, rosmarin, persille
- 1 boks hakkede tomater, økologiske
- salt og pepper
- parmesan
Fremgangsmåte:
- Surr rødløken i olje til den er blank
- Tilsett hvitløk, paprika og squash og la det surre et par minutter
- Tilsett asparges og oliven
- Tilsett tomatboksen og la det surre ca 10 minutter
- Smuldre over fetaost og bland inn
- Tilsett urter
- Tilsett salt og pepper
- Rør forsiktig sammen
- Kok tortellini i 1 minutt eller etter anvisning på pakken
- Ha det i pannen og bland forsiktig inn
Ha i dype tallerkener og pynt med urter og høvle over parmesan.
Et glass Chianti ved siden av er prikken over i’en 🙂