I dag får dere oppskrift på en potetsalat som både smaker godt og ser fin ut. Den kan spises som tilbehør til kjøtt eller fisk, men er også utmerket som et selvstendig måltid.
Jeg vil anbefale at dere bruker enten morenepoteter eller amandinepoteter i denne retten, men du gjør selvsagt som du selv vil. Det er imidlertid viktig at potetene er litt faste i konsistensen og ikke går i stykker under koking eller når de skjæres opp.
Jeg bruker feldsalatmix her fordi den har forskjellig farge på bladene slik at det ser finere ut
Jeg bruker stort sett økologiske produkter
Ingredienser:
- 1 pakke feldsalatmix (eller annen salat)
- 1pakke kidneybeans
- 1/2 pakke grønne soyabønner (edamamebønner)
- 8-10 cherrytomater delt i to
- 1/4 agurk i terninger
- 8 amandinepoteter
- 1 sjalottløk, hakket
- Salt og pepper
- evt annet krydder
- friske urter hvis du har
- Vinaigrette (oppskrift nedenfor)
Fremgangsmåte:
- Kok potetene og avkjøl
- Fordel salaten på et fat
- Tin edamamebønnene og gi dem et oppkok. Avkjøl
- Skyll kidneybønnene
- Fordel bønnene over salaten
- Fordel løk, tomat og agurk over
- Skjær potetene i skiver
- Fordel potetene på toppen
- Dryss over krydder
- Hell over vinaigrette
- Bland salaten forsiktig sammen
Vinaigrette:
- 3 ss god olivenolje
- 1 ss eddik, feks balsamico med aprikos og fersken <3
- 1 klype flaksalt
- 1 klype grovkvernet pepper
- Om du bruker nøytral eddik kan du tilsette
- 1 ts dijonsennep og 1 ts honning