Suppe på knoke med bønner og rotgrønnsaker

Fullsizeoutput 35aa

Noen supper smaker best om vinteren, dette er en av dem. Smaken er kraftig og smaksrik, den metter godt og blir enda bedre om du varmer den opp neste dag.

Du kan bruke både lettsaltet eller røkt knoke, det blir etter som man liker. Jeg er ikke så veldig glad i den røkte smaken og foretrekker derfor å bruke lettsaltet.

Det bugner av fine knoker i butikkene nå så det er bare å løpe og kjøpe, ikke er det dyrt heller.

 

 Ingredienser:

  • 1 lettsaltet svineknoke (Hvis de er små bruker du 2)
  • vann til koking, ca 2 1/2 liter
  • 1 gul løk i terninger
  • 4-5 gulrøtter i terninger
  • 1 sellerirot i terninger
  • 1 persillerot i terninger
  • 1 kålrot i terninger
  • 3-4 poteter i terninger
  • 4 hvitløkbåter, hakket
  • 1 purre
  • 1 pakke store, hvite bønner Go Green
  • salt og pepper
  • friske urter, jeg brukte rosmarin og bladpersille, men bruk det du har
  • evt grønnsaksfond eller buljong

 

Fremgangsmåte:

  • Ha litt olje i en stor gryte
  • Skjær grønnsakene i terninger og ha dem over i gryten
  • La dette surre ved middels varme i 10 minutter, rør innimellom
  • Tilsett vannet og legg knoken oppi
  • Kok knoken ca 2-3 timer
  • Etterfyll med vann hvis det er nødvendig
  • Tilsett bønner og purre de siste 20-30 minuttene
  • Smak til med salt og pepper og evt buljong
  • Ta opp knoken, skjær av kjøttet og rens det for fett og slintrer
  • Legg det tilbake i suppen og varm opp
  • Tilsett friske urter

Servér med baguetter eller flatbrød

Fullsizeoutput 35a8

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.