Arctandria i Tromsø – stedet for tradisjonsretter

IMG 2867

Det er mulig det er flere restauranter i Tromsø med omtrent samme meny, men vi fant i alle fall ingen som bød på like mange nordnorske spesialiteter.

Sjømatrestauranten Arctandria ligger i restauranthuset Vertshuset Skarven ,vegg i vegg med Clarion Hotel The Edge. Vertshuset Skarven ligger i et fredet hus som tidligere var smørfabrikk. Lokalene er koselige, det henger fiskegarn og tørkede torskehoder rundt omkring. Til og med gardinene har fiskemotiv.

IMG 0239

 

Det er som nevnt tradisjonsmat som er  spesialiteten på Arctandria, og signaturrettene er grillet tørrfisk og selskinke. Men de har også andre retter som for eksempel sei, blåskjell, kongekrabbe og boknafisk.

IMG 0242

 

Jeg hadde fått anbefalt stedet av en kollega og Jørn hadde spist der tidligere så saken var i grunnen grei når det gjaldt valg av spisested den første kvelden.

Vi ble møtt av en hyggelig servitør som fortalte og svarte på spørsmålene våre med et stort smil. Koselig.

Jeg spiser det meste, men klippfisk er noe av det verste jeg vet. Jeg hadde derfor ikke så lyst på husets spesialitet, tørrfisk. Jeg ville smake på Jørns før jeg evt bestilte min egen. Det ble derfor noe trygt denne gangen; kongekrabbe og snøkrabbe som forrett og blåskjell som hovedrett. Jeg synes ingen av disse rettene smakte spesielt godt, det var ikke noe feil på dem, men krabbene var veldig bløte og fløt i smør mens blåskjellene ble servert i en helt intetsigende hvit saus. Jeg smakte på Jørns tørrfisk og synes det smakte helt OK.

IMG 0241

IMG 0244

 

Vi hadde tenkt å spise på Emmas Drømmekjøkken neste dag, men da vi så at de ikke hadde tørrfisk på menyen måtte vi finne en annen restaurant. Det fant vi altså ikke så derfor ble det Arctandria neste kveld også.

Denne kvelden valgte Jørn pannestekt sei som var i sesong da vi var der, mens jeg altså skulle prøve tørrfisk. Jeg fikk lov til å bestille halv porsjon i tilfelle den ikke falt i smak så derfor var det plass til litt speket hval og selskinke til forrett. Dette likte jeg dessverre ikke så det måtte Jørn ta seg av.

IMG 0264

 

Tørrfisken derimot synes jeg var nydelig så det skal jeg definitivt spise flere ganger. Jeg synes til og med at det nesten var bedre enn lutefisk og det trodde jeg ikke var mulig.

IMG 0266

 

Faktisk har vi bestilt flybilletter til Tromsø 18. oktober bare for at jeg skal få spise tørrfisk på Arctandria igjen. Det blir i kombinasjon med et møte Jørn skal ha da 🙂

Restauranten var full begge gangene vi var der så man bør absolutt bestille bord der.

I skreisesongen har de et spesielt opplegg med at de dekker et stort bord med alt fra skreien, hode, lever, rogn, kinn og alt det hjertet begjærer. Må kanskje ta en tur da også 🙂

IMG 0251

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *