Estragonkylling

IMG 0030

Dette er en deilig kyllingrett som nesten lager seg selv. Når jeg lager dette retten bruker jeg store kyllinglår, men det er selvsagt fritt valg. Disse lårene er fra Louise og et lår er mer enn nok til en person. Om du velger å bruke små kyllinglår bør du derfor beregne 2 stk per person.

Ingredienser:

  • 4 store kyllinglår
  • 4 sjalottløk i skiver
  • 12 små nypoteter, enten hele eller delt i to
  • 2 dl kyllingkraft
  • 2 dl eplejuice
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 neve estragon, hakket
  • 2 ss dijonsennep
  • 2 dl kremfløte
  • salt og pepper
  • 1 ss estragoneddik eller hvitvineddik
  • 4 gulrøtter i store biter
  • 1/2 squash i store biter

Fremgangsmåte:

  • Krydre kyllinglårene med salt, pepper og estragonkrydder
  • Brun kyllinglårene ved ganske høy varme for å få litt farge
  • Hell over eddiken og la den fordampe
  • Ta dem ut av pannen og legg til side
  • Ha olje og smør i en gryte som tåler å stå i ovnen
  • Ha løk og hvitløk i gryten og la det surre et par minutter
  • Bland inn sennepen
  • Tilsett eplejuice og kok opp
  • Kok noen minutter og tilsett deretter kraft, fløte og poteter
  • Dryss over hakket frisk estragon
  • Legg kyllinglårene på toppen
  • Sett gryten i ovnen på 180 grader varmluft
  • La gryten stå i ovnen 50-60 minutter
  • Kok imens gulrøtter til de er nesten møre
  • Tilsett gulrøttene og squashen og la det koke med i ca 5 minutter
  • Smak til om det trengs mer krydder

IMG 0038

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.