Det er ikke så lett å finne på mat som smaker om sommeren synes jeg, det har lett for å gå i det samme sporet med rask og enkel mat. Hvem har lyst til å stå inne på kjøkkenet når solen skinner fra skyfri himmel. Jada, det hender at det regner også, og da er det enklere synes jeg.
I dag får dere oppskrift på en deilig salat som smaker godt som den er , men som også kan tilsettes for eksempel skinke, kylling eller fisk eller brukes som tilbehør. Fritt valg. God er den uansett.
Ingredienser:
- 1/2 pakke fetaost
- 1 moden avocado
- 4-5 cherrytomater, delt i 4
- 1 bunt asparges i biter
- 1/2 pakke grønne erter
- 1 vårløk i ringer
- 1 sjalottløk, hakket
- 1 neve dill, hakket
- 3 stilker mynte, hakket
- saft av 1/2 lime
- Olivenolje
- sitroneddik
- havsalt og nymalt svart pepper
Fremgangsmåte:
- Rens aspargesen
- Kok den ca 2 minutter i lettsaltet vann
- Kok ertene
- Avkjøl
- Mos fetaost med avocado, olivenolje, limesaft og hakket dill
- Smak til med salt og pepper
- Fordel grønnsakene på et fat
- Legg fetaostblandingen over
- Pynt med litt dill
- Ringle sitronolje over