Salat med asparges, feta og mynte

IMG 0128

Det er ikke så lett å finne på mat som smaker om sommeren synes jeg, det har lett for å gå i det samme sporet med rask og enkel mat. Hvem har lyst til å stå inne på kjøkkenet når solen skinner fra skyfri himmel. Jada, det hender at det regner også, og da er det enklere synes jeg.

I dag får dere oppskrift på en deilig salat som smaker godt som den er , men som også kan tilsettes for eksempel skinke, kylling eller fisk eller brukes som tilbehør. Fritt valg. God er den uansett.

 

Ingredienser:

  • 1/2 pakke fetaost
  • 1 moden avocado
  • 4-5 cherrytomater, delt i 4
  • 1 bunt asparges i biter
  • 1/2 pakke grønne erter
  • 1 vårløk i ringer
  • 1 sjalottløk, hakket
  • 1 neve dill, hakket
  • 3 stilker mynte, hakket
  • saft av 1/2 lime
  • Olivenolje
  • sitroneddik
  • havsalt og nymalt svart pepper

 

Fremgangsmåte:

  • Rens aspargesen
  • Kok den ca 2 minutter i lettsaltet vann
  • Kok ertene
  • Avkjøl
  • Mos fetaost med avocado, olivenolje, limesaft og hakket dill
  • Smak til med salt og pepper
  • Fordel grønnsakene på et fat
  • Legg fetaostblandingen over
  • Pynt med litt dill
  • Ringle sitronolje over

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.