Torsk er og blir en av mine favoritter, og her får dere en enkel oppskrift som smaker nydelig. Ved siden av serverte jeg potetmos med masse frisk estragon, det var virkelig en god match. Ovnsbakte grønnsaker bruker jeg ofte, og denne gangen brukte jeg noe av det jeg hadde i kjøleskapet; gulrøtter, squash, sjalottløk og tomater.
Disse grønnsakene trenger ulik tilberedningstid så for å unngå at noen av dem blir bløte bør gulrøttene kokes et par minutter før de bakes sammen med resten av grønnsakene.
Det er som alltid viktig at torsken ikke bakes for lenge, 10 minutter pleier å være passe.
Ingredienser 4 personer:
Ca 750 gram torskeloin eller torskefilét
1/2 pakke skinke, Strandaskinke el.l.
basilikum til å legge under skinken
4 gulrøtter i store biter
1/2 squash i store biter
10 cherrytomater delt i to
2 sjalottløk i biter
1 neve basilikum
Poteter, antall etter ønske
1 ss smør
2 dl matfløte
1 neve frisk estragon
salt og pepper
Fremgangsmåte:
Poteter:
Skrell poteter og kok dem i litt vann til de er møre
Hell av vannet og damp dem
Mos potetene med et egnet redskap
Tilsett smør og matfløte
Tilsett hakket estragon
Smak til med salt og pepper
Fisk:
Tørk fisken og del den i skiver
Dryss over salt og la den ligge på kjøkkenbenken ca 10 minutter
Skyll eller tørk av saltet
Krydre med sitronpepper og flaksalt (litt)
Ha olivenolje i en ildfast form og legg fisken i formen
legg litt basilikum på hvert fiskestykke og legg en skinkeskive over
Fordel noen klumper med smør over
Grønnsaker:
Vask og skrell grønnsakene
Del gulrøtter og squash i store biter
Kok gulrøttene 2-3 minutter og skyll dem deretter i kaldt vann
Ha olivenolje i en ildfast form
Fordel grønnsakene i formen
Dryss over hakket basilikum, salt og pepper
Ringle over olivenolje
Sett fisk og grønnsaker i ovnen samtidig og la det bake i ca 10 minutter