Ovnsbakt torsk med skinke og grønnsaker

IMG 0103

Torsk er og blir en av mine favoritter, og her får dere en enkel  oppskrift som smaker nydelig. Ved siden av serverte jeg potetmos med masse frisk estragon, det var virkelig en god match. Ovnsbakte grønnsaker bruker jeg ofte, og denne gangen brukte jeg noe av det jeg hadde i kjøleskapet; gulrøtter, squash, sjalottløk og tomater.

Disse grønnsakene trenger ulik tilberedningstid så for å unngå at noen av dem blir bløte bør gulrøttene kokes et par minutter før de bakes sammen med resten av grønnsakene.

Det er som alltid viktig at torsken ikke bakes for lenge, 10 minutter pleier å være passe.

 

Ingredienser 4 personer:

Ca 750 gram torskeloin eller torskefilét

1/2 pakke skinke, Strandaskinke el.l.

basilikum til å legge under skinken

4 gulrøtter i store biter

1/2 squash i store biter

10 cherrytomater delt i to

2 sjalottløk i biter

1 neve basilikum

Poteter, antall etter ønske

1 ss smør

2 dl matfløte

1 neve frisk estragon

salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

Poteter:

Skrell poteter og kok dem i litt vann til de er møre

Hell av vannet og damp dem

Mos potetene med et egnet redskap

Tilsett smør og matfløte

Tilsett hakket estragon

Smak til med salt og pepper

 

Fisk:

Tørk fisken og del den i skiver

Dryss over salt og la den ligge på kjøkkenbenken ca 10 minutter

Skyll eller tørk av saltet

Krydre med sitronpepper og flaksalt (litt)

Ha olivenolje i en ildfast form og legg fisken i formen

legg litt basilikum på hvert fiskestykke og legg en skinkeskive over

Fordel noen klumper med smør over

 

Grønnsaker:

Vask og skrell grønnsakene

Del gulrøtter og squash i store biter

Kok gulrøttene 2-3 minutter og skyll dem deretter i kaldt vann

Ha olivenolje i en ildfast form

Fordel grønnsakene i formen

Dryss over hakket basilikum, salt og pepper

Ringle over olivenolje

 

Sett fisk og grønnsaker i ovnen samtidig og la det bake i ca 10 minutter

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *