Dette er en nydelig og smakfull lammegryte som er enkel å lage. Du kan du bruke det kjøttet du vil, lammelår eller lammebog for eksempel. Jeg brukte Hallingsskarvet lammebiff, det egnet seg bra.
Denne oppskriften er til 4 personer
Ingredienser:
- 700 gram lammekjøtt
- 1 stor eller 2 små løk i biter
- 4 gulrøtter i terninger
- 1 sellerirot i terninger
- 1 pastinakk i terninger
- 10 delikatesseløk, hele
- 1/4 søt paprika i terninger
- 4-5 fedd hvitløk, hakket
- 1 stilk selleri i terninger.
- 3-4 tomater
- frisk timian, hakket
- frisk rosmarin, hakket
- Olivenolje
- 1 ts paprikapulver
- 2 ss tomatpuré
- 2,5 dl rødvin
- 5 dl lammekraft (Jacobs er utmerket)
- 1 liten boks kremfløte (3 dl)
- 1-2 ss dijonsennep
Fremgangsmåte:
- Skjær kjøttet i store biter og brun det i smør/olje i en jerngryte
- Skjær løk i terninger, ha det i gryten og la den surre sammen med kjøttet noen minutter
- Tilsett gulrøtter, sellerirot og pastinakk i terninger og bland godt sammen
- Tilsett hvitløk, paprika og tomatpuré og la det småkoke 2-3 minutter under omrøring
- Tilsett hele delikatesseløk og selleristangen i terninger
- Tilsett rødvin og la dette koke nesten helt inn
- Tilsett kjøttkraften og la det koke 20-30 minutter
- Tilsett finhakket rosmarin, grovhakkede tomater og kremfløten og kok til gryteretten tykner litt
- Tilsett sennepen og rør godt
- Smak til om det bør være mer krydder
- Om du vil retten tykkere kan du jevne den med maizenna utrørt i kaldt vann
Jeg serverte potetstappe ved siden av, men du kan også servere ovnsstekte poteter, ris eller andre ting du måte ønske