Provencalsk lammegryte

IMG 3777

Dette er en nydelig og smakfull lammegryte som er enkel å lage. Du kan du bruke det kjøttet du vil, lammelår eller lammebog for eksempel.  Jeg brukte Hallingsskarvet lammebiff, det egnet seg bra.

Denne oppskriften er til 4 personer

Ingredienser:

  • 700 gram lammekjøtt
  • 1 stor eller 2 små løk i biter
  • 4 gulrøtter i terninger
  • 1 sellerirot i terninger
  • 1 pastinakk i terninger
  • 10 delikatesseløk, hele
  • 1/4 søt paprika i terninger
  • 4-5 fedd hvitløk, hakket
  • 1 stilk selleri i terninger.
  • 3-4 tomater
  • frisk timian, hakket
  • frisk rosmarin, hakket
  • Olivenolje
  • 1 ts paprikapulver
  • 2 ss tomatpuré
  • 2,5 dl rødvin
  • 5 dl lammekraft (Jacobs er utmerket)
  • 1 liten boks kremfløte (3 dl)
  • 1-2 ss dijonsennep

 

Fremgangsmåte:

  • Skjær kjøttet i store biter og brun det i smør/olje i en jerngryte
  • Skjær løk i terninger, ha det i gryten og la den surre sammen med kjøttet noen minutter
  • Tilsett gulrøtter, sellerirot og pastinakk i terninger og bland godt sammen
  • Tilsett hvitløk, paprika og tomatpuré og la det småkoke 2-3 minutter under omrøring
  • Tilsett hele delikatesseløk og selleristangen i terninger
  • Tilsett rødvin og la dette koke nesten helt inn
  • Tilsett kjøttkraften og la det koke 20-30 minutter
  • Tilsett finhakket rosmarin, grovhakkede tomater og kremfløten og kok til gryteretten tykner litt
  • Tilsett sennepen og rør godt
  • Smak til om det bør være mer krydder
  • Om du vil retten tykkere kan du jevne den med maizenna utrørt i kaldt vann

Jeg serverte potetstappe ved siden av, men du kan også servere ovnsstekte poteter, ris eller andre ting du måte ønske

IMG 3774

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *