I dag har jeg en gjesteblogger, Cheryl Håbesland, som sammen med mannen sin Geir er venner av oss.
Cheryl er en allsidig dame med mange jern i ilden. Hun er oppvokst i Wisconsin, men har bodd i Norge over 25 år nå. Jeg er imponert over Cheryl på mange måter, hun har mer enn mange norskfødte kastet seg over norsk tradisjonsmat og lager mat fra grunnen av både fordi det er sunnere og fordi hun liker det. Hun har deltatt på flere matkurs og denne leverposteien stammer fra julematkurs med Bodil Nordjore på Raulandsakademiet. Den har senere blitt en juletradisjon i familien Håbesland og lages hvert år. Jeg har selv spist den og det er faktisk den beste leverposteien jeg har smakt. Og nå har jeg altså fått oppskriften og skal snart lage den selv også.
Cheryl er opptatt av kortreist og økologisk mat og har en flott kjøkkenhage. Naturen er viktig for henne og hun liker å bruke den både ved å gå tur, sykle eller gå på ski og er altså blitt en skikkelig nordmann.
Hun jobber som lærer ved Oslo International School hvor hun underviser i matematikk og teknologi.
Oppskriften nedenfor gir 10 former med postei:
Ingredienser:
- 1,3 kg svinelever
- 1,4 kg magert flesk (ferskt)
- 9 løk
- 215 g hvetemel
- 13 cl fløte
- 9 egg
- 3 1/2 ss salt
- 1 ts malt nellik
- 2 1/2 ts grønnpepper
- 3 ss timian
- 1 ts muskat
- 1 ss grovmalt pepper
- 2-3 ss frisk rosmarin, hakket
Fremgangsmåte:
- Kjør lever og flesk 3-4 ganger i foodprosessor eller mal det 3 ganger i kjøttkvern.
- Massen skal bli helt finmalt
- Bland i de andre ingrediensene og ha det over i former
- Stek i dampovn ved 190 grader eller ved 170 grader i vannbad i stekeovnen ca 45 minutter
- NB! Steketiden er omtrentelig så sjekk med en kniv eller bakepinne
- Leverposteien er ferdig når væsken som pipler ut er helt blank