Til jul pleier jeg å lage rødkål etter en oppskrift av Ole-Martin Alfsen. Denne oppskriften er tidkrevende, men smaker nydelig. Oppskriften finner du HER. Men jeg har innimellom behov for en rødkåloppskrift det går fort å lage, så oppskriftene nedenfor er derfor både enkle og raske, smaker godt gjør de også.
Den nederste oppskriften har jeg funnet hos Astrid Kokk som har en blogg med mange fine oppskrifter.
Oppskrift 1:
- 750 g rødkål
- 2 epler
- 1 ts salt
- 2,5 dl kjøttkraft eller vann + buljongterning
- 2 ts eddik, 7 %
- 2 ts sukker
Fremgangsmåte:
- Finsnitt kålen og skjær eplene i båter
- Legg epler og rødkål lagvis i kjelen
- Tilsett kraft og eddik
- Kok opp og la la det trekke ca 1 time
- Rør innimellom så ikke kålen svir seg
- Smak til med sukker
- Rør evt inn litt ribbefett til slutt
Astrids oppskrift:
- 1 kg rødkål
- 50 gram ribbefett eller 30 gram smør
- 80 gram rødløk
- 50 ml rødvinseddik
- 50 ml vann
- 250 gram epler i terninger
- 50 gram sukker
- 15 gram salt
- 0,5 ts pepper
- 1 ts malt allehånde
- 50 ml solbærsirup
- 100 ml rødvin
Fremgangsmåte:
- Rens kålen, del den i mindre båter og fjern stilken
- Ha kålen i kjelen
- Rens løken og skjær den i strimler, ha over i kjelen
- Skrell eplene, fjern kjernehusene og del dem i terninger
- Ha dem over i kjelen
- Tilsett resten av ingrediensene og kok opp
- La alt småkoke ca 1 time på middels varme
- Husk å røre ofte
- Kan fryses