Bringebærmoussekake

IMG 1517

Dette er en nydelig og sommerlig kake som kan varieres med forskjellige bær.  Denne gangen brukte jeg bringebær, men jordbær smaker også nydelig. Jeg har brukt vaniljekesam i kremen, men her kan du selvsagt bruke kesam med andre smakstilsettinger også.

Kaken smaker friskt og godt og er enkel å lage. Den bør lages dagen i forveien så smakene får satt seg, den trenger også minst 5 timer i kjøleskapet før kremen stivner.

Ingredienser:

Bunn:

  • 150 gram mørk sjokolade
  • 75 gram usaltet smør
  • 100 gram sukker
  • 3 egg

 

Fremgangsmåte:

  • Smelt smør og sjokolade i en bolle over vannbad
  • Ta vekk bollen og rør inn sukkeret
  • Pisk eggene sammen med en gaffel
  • Hell sjokolademassen gradvis over eggene mens du rører
  • Ha røren over i en rund springform
  • Stek ved 180grader i ca 30 minutter
  • Avkjøl

 

Bringebærmousse:

  • 400 gram bringebær (kan også bruke frosne)
  • 5 gelantinplater eller agar agar
  • 150 gram sukker
  • 4 dl kremfløte
  • 1/2 beger kesam
  • 2 ss creme fraishe

 

Fremgangsmåte:

  • Varm bringebærene i en kjele og mos dem sammen
  • Sil ut frøene og ha saften tilbake i kjelen
  • Rør inn sukkeret
  • Legg gelantinen i bløt i kaldt vann ca 5 minutter
  • Klem ut vannet  og rør ut i den varme bringebærsaften (må ikke koke)
  • La bringebærsaften kjøles ned til romtemperatur
  • Pisk krem og tilsett kesam og creme fraishe
  • Når bringebærene har fått romtemperatur røres den inn i kremen
  • Når kakebunnen er avkjølt heller du moussen over den i springformen
  • La stå i kjøleskapet til den skal spises

Det er ikke hvetemel i kaken så den er med det glutenfri

Oppskriften tar utgangspunkt i en oppskrift jeg fant på Helles Herligheter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *