Dette er en nydelig og sommerlig kake som kan varieres med forskjellige bær. Denne gangen brukte jeg bringebær, men jordbær smaker også nydelig. Jeg har brukt vaniljekesam i kremen, men her kan du selvsagt bruke kesam med andre smakstilsettinger også.
Kaken smaker friskt og godt og er enkel å lage. Den bør lages dagen i forveien så smakene får satt seg, den trenger også minst 5 timer i kjøleskapet før kremen stivner.
Ingredienser:
Bunn:
- 150 gram mørk sjokolade
- 75 gram usaltet smør
- 100 gram sukker
- 3 egg
Fremgangsmåte:
- Smelt smør og sjokolade i en bolle over vannbad
- Ta vekk bollen og rør inn sukkeret
- Pisk eggene sammen med en gaffel
- Hell sjokolademassen gradvis over eggene mens du rører
- Ha røren over i en rund springform
- Stek ved 180grader i ca 30 minutter
- Avkjøl
Bringebærmousse:
- 400 gram bringebær (kan også bruke frosne)
- 5 gelantinplater eller agar agar
- 150 gram sukker
- 4 dl kremfløte
- 1/2 beger kesam
- 2 ss creme fraishe
Fremgangsmåte:
- Varm bringebærene i en kjele og mos dem sammen
- Sil ut frøene og ha saften tilbake i kjelen
- Rør inn sukkeret
- Legg gelantinen i bløt i kaldt vann ca 5 minutter
- Klem ut vannet og rør ut i den varme bringebærsaften (må ikke koke)
- La bringebærsaften kjøles ned til romtemperatur
- Pisk krem og tilsett kesam og creme fraishe
- Når bringebærene har fått romtemperatur røres den inn i kremen
- Når kakebunnen er avkjølt heller du moussen over den i springformen
- La stå i kjøleskapet til den skal spises
Det er ikke hvetemel i kaken så den er med det glutenfri
Oppskriften tar utgangspunkt i en oppskrift jeg fant på Helles Herligheter