Blåbærpai

IMG 1474

Det er ikke så ofte jeg lager dessert, men i sesongen lager jeg blant annet ulike paier og kaker av blåbær, rabarbra, epler med mer. Det er jo så utrolig godt, og så føles det så bra å utnytte markens grøde.

Denne gangen har det altså blitt en smuldrepai med skogsblåbær. Sammen med den spiste jeg kesam og Jørn vaniljeis, begge deler er godt 🙂

 

Ingredienser:

  • 300 gram blåbær
  • 75 gram smør i terninger
  • 75 gram brunt sukker
  • 100 gram havregryn
  • 100 gram hakkede mandler uten skinn
  • Kesam, krem, vaniljeis eller hva du måtte ha lyst på

 

Fremgangsmåte

  • Skåld mandlene
  • Hakk dem grovt i en foodprosessor
  • Bland mandrel og havregryn godt
  • Sett til side
  • Ha terninger med smør i foodprosessoren
  • Tilsett sukkeret
  • Kjør til du får en slags «krem”
  • Bland kremen med mandler- havregryn
  • Denne kan lages ferdig i god tid og oppbevares i kjøleskapet
  • Smør en stor paiform eller 6 små porsjonsformer
  • Ha blåbærene i formen(e)
  • Fordel smuldredeigen over
IMG 1477
  • Stek ved 200 grader i ca 20 minutter for porsjonsformene og ca 30 om du bruker stor form
  • Toppingen skal være sprø og gylden
IMG 1482
IMG 1484

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *