Det er ikke så ofte jeg lager dessert, men i sesongen lager jeg blant annet ulike paier og kaker av blåbær, rabarbra, epler med mer. Det er jo så utrolig godt, og så føles det så bra å utnytte markens grøde.
Denne gangen har det altså blitt en smuldrepai med skogsblåbær. Sammen med den spiste jeg kesam og Jørn vaniljeis, begge deler er godt 🙂
Ingredienser:
- 300 gram blåbær
- 75 gram smør i terninger
- 75 gram brunt sukker
- 100 gram havregryn
- 100 gram hakkede mandler uten skinn
- Kesam, krem, vaniljeis eller hva du måtte ha lyst på
Fremgangsmåte
- Skåld mandlene
- Hakk dem grovt i en foodprosessor
- Bland mandrel og havregryn godt
- Sett til side
- Ha terninger med smør i foodprosessoren
- Tilsett sukkeret
- Kjør til du får en slags «krem”
- Bland kremen med mandler- havregryn
- Denne kan lages ferdig i god tid og oppbevares i kjøleskapet
- Smør en stor paiform eller 6 små porsjonsformer
- Ha blåbærene i formen(e)
- Fordel smuldredeigen over
- Stek ved 200 grader i ca 20 minutter for porsjonsformene og ca 30 om du bruker stor form
- Toppingen skal være sprø og gylden