Jordskokksuppe med chorizo

IMG 1480

I gamle dager ble jordskokk brukt i stedet for poteter, men da poteten kom forsvant den stadig mer ut av husholdningen. I løpet av de siste årene har den imidlertid kommet til heder og verdighet igjen, og brukes nå for det meste i supper.

Det er flere måter å lage jordskokksuppe på, noen steker jordskokken sammen med løk i pannen før de koker den, mens andre hopper over dette leddet. Oppskriften dere får her er av den enkle sorten, ingen steking. Jeg har imidlertid tilsatt 3 gulrøtter fordi jeg hadde det i kjøleskapet, men det er absolutt ikke nødvendig . Suppen får imidlertid en litt gylden farge og ser penere ut etter min mening.

Jeg har toppet suppen med terninger av chorizo, men du kan selvsagt bruke noe annet eller droppe garnityret. Bacon brukes ofte, det samme gjør sprøstekt spekeskinke. Ringle gjerne over litt av din beste olivenolje og dryss over litt persille til slutt. Serveres med focaccia eller baguett ved siden av.

 

Ingredienser:

 • 750 gram jordskokk
 • 7 dl grønnsaksbuljong, evt kyllingbuljong
 • 7 dl helmelk
 • 1 ss creme fraiche
 • 3 ss smør
 • 3 chorizopølser
 • 1 neve persille
 • litt god olivenolje
 • salt og pepper

 

Fremgangsmåte

 • Skrell jordskokkene og evt gulrøttene med en potetskreller
 • Del dem i terninger og ha dem over i en kjele
 • Hell over mell og buljong
 • Sett på lokk og kok til grønnsakene er møre, ca 45 minutter
 • Mos så suppen med en stavmikser til den blir glatt
 • Spe evt med mer buljong eller kraft hvis den er for tykk
 • Tilsett smør
 • Del pølsen i små terninger og stek i pannen til den avgir fett
 • Ved servering dryssen pølsebitene over suppen sammen med olivenolje og persille
 • Bon Apetit

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *