Dette er en rask og enkel rett som smaker nydelig. Her er det viktig med både gode tomater, god olje og gode poteter. Bruk helst norske, smakfulle cherrytomater og små, nye poteter.
Jeg panerte torsken med panko, det liker jeg best siden den får så sprø og fin skorpe. Du kan selvsagt bruke vanlig griljeringsmel også.
Ingredienser fisk:
- Torskefilét
- egg
- hvetemel
- panko eller griljeringsmel
- salt og sitronpepperrapsolje til steking
Fremgangsmåte:
- Tørk og renskjær torskefilétene
- Krydre med salt og sitronpepper
- Vend filétene først i hvetemel. deretter i egg og til slutt i panko
- Stek ved middels varme til du får en gylden og sprø skorpe
Ingredienser ovnsbakte tomater:
- cherrytomater
- frisk basilikum
- salt og pepper
- god olivenolje
Fremgangsmåte:
- Hell litt olivenolje i en ildfast form
- Legg tomatene i formen
- Krydre med godt flaksalt og provencekrydder
- Dryss over grovhakket basilikum
- Hell til slutt litt av din beste olivenolje over
- Bak i ovnen ved ca 175 grader i 15 minutter
Poteter
- Vask og børst potetene, men behold skallet på
- Hel olivenolje i en ildfast form og legg potetene oppi
- Krydre med salt og pepper
- Grovhakk 5 fedd hvitløk
- Bak potetene i ovnen i ca 20 minutter ved 200 grader
- Sett temperaturen ned til 175 grader og dryss hvitløken over potetene
- Sett inn formen med tomater
- Bak videre i ca 15 minutter
Servering:
Jeg serverte lettkokte gulrøtter og rømme med gressløk ved siden av
Bon Apetit 🙂