Denne middagen laget Jørn og jeg som et gruppearbeid. Som regel lager jeg alltid middagen alene, men ikke denne gangen. Vi hadde det så koselig, hadde en deilig sommergin med jordbær som «arbeidshjelp» og koste oss. Resultatet ble kjempegodt og sommerlig. Jørn er superflink på salater så han fikk vervet som grønnsakskokk.
Vi hadde sommerkoteletter ved siden av, og det er, etter min mening, ikke verdens mest spennende mat. De må «piffes opp» med godt tilbehør. Denne gangen var det salaten som satte preg på retten.
Jeg anbefaler å kjøpe gode sommerkoteletter og ikke gå etter de billigste, det er virkelig kjempestor forskjell på dem. De jeg brukte denne kvelden kjøpte jeg hos vår lokale slakter, Ertnes.
Både Jørn og jeg elsker fersken i salat som skal brukes som selvstedig rett eller som tilbehør til røkt kjøtt eller kylling. Bare prøv det, det er helt nydelig.
Jørns salat:
Bare ta den mengden du vil og legg pent opp på et fat. Hell dressing over.
Crispy salat
Ruccola
Klasetomater i skiver
Cherrytomater delt i to
Vårløk i små ringer (den grønne delen)
Hvitløk hakket
Rødløk, noen få syltynne skiver
Reddiker i tynne skiver
Fersken i smale skiver
Basilikum
Noen tynne skiver søt paprika
Pinjekjerner, ristede
Lag en god dressing og hell over, bruk god olivenolje.