Med Cannes som utgangspunkt

Collage

I år la vi hoveddelen av sommerferien vår til Cannes etter å ha feriert i Italia i flere år på rad. Vi har feriert mye i Frankrike tidligere og har besøkt de fleste regionene, men så gikk jeg litt lei og valgte Italia i stedet. For noen år siden kom imidlertid lysten på Frankrikeferier tilbake, og det har blitt stadig flere besøk de siste årene. Etter årets ferie kan jeg bare konstatere at jeg har blitt en fullblods frankofil igjen 🙂

Jeg innrømmer glatt at jeg er en rastløs person, så det å være fast på et sted hele ferien er ingenting for meg. Vanligvis legger vi opp rundreiser med noen overnattinger her og noen der, men i år valgte vi å  ha Cannes som base og heller ta utflukter herfra. Det fungerte veldig bra synes jeg.

Vi pleier vanligvis å ha leiebil på feriene våre, men siden vi skulle ha base på et sted valgte vi å bruke off kommunikasjonsmiddel denne gangen. Det gikk kjempefint hele veien.

Cannes er ideelt som utgangspunkt for besøk til andre byer på Rivieraen og i Provence. Vi valgte å besøke St Tropez, Nice, Antibes og St Paul de Vence denne gangen. Vi har vært på Rivieraen tidligere, og noen av byene har vi også besøkt tidligere.

St Tropez:

IMG 9566

På 50-tallet ble byen kjent som innspillingssted for «Da Gud skapte kvinnen» med Brigitte Bardot i hovedrollen og siden har den vært kjent som «lekeplass» for de rike og berømte. Her ligger yachtene tett og det er flere Ferrarier enn Hondaer i gatene.

IMG 9571

IMG 9572

IMG 9573

Yachten nedenfor tilhører Giorgio Armani

IMG 9570

Byen har ca 60 000 innbyggere, men øker selvsagt i sesongene. Strendene er flotte og ligger ca 10 km utenfor byen.

Vi ønsket å besøke restauranten til Edna Falao, LÉsquinade, mens vi var der, det kommer eget innlegg om dette besøket senere.

IMG 9587

IMG 1601

Det går båt fra Cannes til St Tropez hver dag. Båtturen tar 5 kvarter , går på morgenen og kostet 48 Euro da vi tok turen. For å komme fra havnen og ut til strendene og LÉsquinade går det buss, men vi tok taxi, det kostet 40 Euro.

IMG 9601

IMG 1207

 

Antibes

IMG 9545

Man må selvsagt besøke Antibes om man ferierer i området. Jeg har publisert eget innlegg om Antibes HER.

 

Nice

IMG 9564

Nice er Frankrikes nest mest besøkte by etter Paris, og jeg har inntrykk av at «alle» har vært der. Det er enkelt å komme dit fra Norge og bare 3 timers flytid. Selv om Nice også er full av glam så er den likevel en mer «folkelig» by enn f.eks. Cannes.

Vi hadde også vært her tidligere, men tok turen på nytt med tog fra Cannes, ca 50 minutter. Det er viktig å passe på at man tar de riktige togene og ikke de som stopper på alle stasjoner.

Om man bare har en dag til disposisjon i Nice så vil jeg absolutt anbefale å besøke Gamlebyen, den er det fineste området i byen etter min mening. Trange brosteinsgater som snirkler seg mellom gamle bygninger. Det kryr av små familiedrevne restauranter og butikker, utrolig koselig.

Blomstermarkedet er også verdt å få med seg, det åpner kl 0600 hver dag utenom mandag og er en fryd for øyet, også for de som egentlig ikke bryr seg om blomster.

IMG 1143

Promenade des Anglais er den berømte strandpromenaden som ble anlagt av engelskmenn på 1800-tallet. Her kan man møte en og annen kjendis på vei ut til middag kanskje. Det syder av liv her, og det er boder som selger både mat og drikke. Det ligger også flere eksklusive restauranter her.

Jeg vil også anbefale en tur til Matissemuseet dersom du er glad i kunst. Matisse bodde i Nice i flere omganger og har satt sitt preg på byen.

Vi var her bare 1 dag og fikk ikke prøvd mere enn en restaurant for lunch. Restauranten, Blue Beach, var ikke valgt tilfeldig, jeg hadde fått den anbefalt og jeg anbefaler den absolutt videre. Du finner den ved å spasere langs Promenade des Anglais, nesten helt fram til Hotel Negresco. Den ligger idyllisk nede ved stranden og har nydelig sjømat.

IMG 1151

IMG 1154

IMG 1156

Når du er ferdig med lunchen kan du jo ta kaffen på det gamle, ærverdige hotell Negresco.

IMG 1160

IMG 1161

IMG 1164

IMG 1172

 

St Paul de Vence

IMG 1328

Denne idylliske lille byen ligger ikke ved havet og er mest kjent som en kunstnerby. I tillegg til det verdensberømte Fondation Maeght er det en rekke mindre kunstgallerier i byen.

IMG 1352

IMG 1350

IMG 1344

IMG 1343

IMG 1341

IMG 3314

IMG 9691

IMG 9694

IMG 9695

IMG 9687

IMG 9686

IMG 9684

IMG 1349

Byen ligger på en klippe og er kupert, mange bakker å forsere.  For å komme dit fra Cannes kan man ta tog til Cagnes sur Mer og buss nr 400 videre. Bussen tar ca 30 minutter. Om man skal besøke Foundation kan man gå av på stoppestedet med samme navn og deretter forsere en lang og bratt bakke, eller ta bussen inn til byen og gå opp en slakkere bakke.

IMG 1364

IMG 1365

IMG 1354

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *