Pasta med ørret og asparges

IMG 0629

Dette er en deilig pasta med fine farger som nærmest roper på å bli spist. Jeg liker godt at maten er fargerik, da får jeg mye mer lyst til å smake (noen ganger er det vel kaskje dumt også ;-))

Denne pastaretten er rask og enkel å lage og du kan gjerne bytte ut ørreten med laks og spaghettien med en annen type pasta, godt blir det uansett.

Velbekomme 🙂

 

Ingredienser:

  • Ca 500 gram ørretfilét
  • 1 bunt asparges
  • 3 sjalottløk, hakket
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 2 vårløk i tynne skiver
  • 1 boks cherrytomater (hele)
  • 4 cherrytomater, hakket
  • 2 dl matfløte
  • 1 fiskebuljongterning
  • friske urter hvis du har
  • salt, pepper og evt annet krydder
  • saft av 1/2 sitron
  • 1 ts sukker
  • 1 liten neve svarte oliven
  • 1 ss kapers
  • pasta etter ønske
  • salat 

Fremgangsmåte:

  • Del aspargesen i biter og kok den i lettsaltet vann i ca 1 1/2 minutt
  • Slå av vannet og legg til side
  • Surr sjalottløk og hvitløk blankt i olje
  • Tilsett tomater, vårløk, fløte og evt urter
  • Tilsett 1-2 fiskebuljongterninger eller fiskekraft og presset sitron
  • La dette surre 10-15 minutter
  • Kok pasta al dente
  • Del ørret i biter og ha det i pannen sammen med oliven og kapers og la det surre ca 3 minutter
  • Tilsett asparges og la den bli varm
IMG 0628

Serveres sammen med pasta og en salat

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *