Dette er en deilig pasta med fine farger som nærmest roper på å bli spist. Jeg liker godt at maten er fargerik, da får jeg mye mer lyst til å smake (noen ganger er det vel kaskje dumt også ;-))
Denne pastaretten er rask og enkel å lage og du kan gjerne bytte ut ørreten med laks og spaghettien med en annen type pasta, godt blir det uansett.
Velbekomme 🙂
Ingredienser:
- Ca 500 gram ørretfilét
- 1 bunt asparges
- 3 sjalottløk, hakket
- 3 fedd hvitløk, hakket
- 2 vårløk i tynne skiver
- 1 boks cherrytomater (hele)
- 4 cherrytomater, hakket
- 2 dl matfløte
- 1 fiskebuljongterning
- friske urter hvis du har
- salt, pepper og evt annet krydder
- saft av 1/2 sitron
- 1 ts sukker
- 1 liten neve svarte oliven
- 1 ss kapers
- pasta etter ønske
- salat
Fremgangsmåte:
- Del aspargesen i biter og kok den i lettsaltet vann i ca 1 1/2 minutt
- Slå av vannet og legg til side
- Surr sjalottløk og hvitløk blankt i olje
- Tilsett tomater, vårløk, fløte og evt urter
- Tilsett 1-2 fiskebuljongterninger eller fiskekraft og presset sitron
- La dette surre 10-15 minutter
- Kok pasta al dente
- Del ørret i biter og ha det i pannen sammen med oliven og kapers og la det surre ca 3 minutter
- Tilsett asparges og la den bli varm
Serveres sammen med pasta og en salat