dessert frukt rabarbra suppe

mai 14, 2015 at 4:37 pm

Smaken av sommer – årets første rabarbrasuppe

IMG 0399

Det er ingenting som minner meg så mye om sommeren som rabarbrasuppe :-) Dette er barndomsminner som jeg har tatt fram igjen de senere årene.

Denne suppen er enkel og god og er ferdig på 20 minutter + avkjøling. Den kan sevsagt også spises varm, men personlig foretrekker jeg den kald med en kremtopp eller litt vaniljeis  på toppen. Pynt gjerne med litt jordbær og sitronmelisse også.

4 personer:

Ingredienser:

  • 250 gram rabarbra
  • 1 liter vann
  • 200 gram sukker
  • 1 vaniljestang eller vaniljeekstrakt
  • 1,5 ss potetmel utrørt i litt kaldt vann
  • 1/2 – 1 ts kanel

 

Fremgangsmåte:

  • Rens og skjær rabarbraen i biter
 IMG 0391
  • Kok  rabarbrabitene i vanilje, vann og sukker i 15-20 minutter til bitene begynner å gå i oppløsning
IMG 0393
  • Rør potetmelet ut i litt kaldt vann
  • Hell væsken i suppen i en tynn stråle mens du rører godt
  • Dryss kanelen i suppen
  • Kok opp og avkjøl
  • Om du ønsker en glattere suppe bruker du håndmikseren
  • Server den avkjølte suppen med krem, seterrømme eller vaniljeis og gjerne litt jordbær
Print Friendly

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *