Det er ingenting som minner meg så mye om sommeren som rabarbrasuppe 🙂 Dette er barndomsminner som jeg har tatt fram igjen de senere årene.
Denne suppen er enkel og god og er ferdig på 20 minutter + avkjøling. Den kan sevsagt også spises varm, men personlig foretrekker jeg den kald med en kremtopp eller litt vaniljeis på toppen. Pynt gjerne med litt jordbær og sitronmelisse også.
4 personer:
Ingredienser:
- 250 gram rabarbra
- 1 liter vann
- 200 gram sukker
- 1 vaniljestang eller vaniljeekstrakt
- 1,5 ss potetmel utrørt i litt kaldt vann
- 1/2 – 1 ts kanel
Fremgangsmåte:
- Rens og skjær rabarbraen i biter
- Kok rabarbrabitene i vanilje, vann og sukker i 15-20 minutter til bitene begynner å gå i oppløsning
- Rør potetmelet ut i litt kaldt vann
- Hell væsken i suppen i en tynn stråle mens du rører godt
- Dryss kanelen i suppen
- Kok opp og avkjøl
- Om du ønsker en glattere suppe bruker du håndmikseren
- Server den avkjølte suppen med krem, seterrømme eller vaniljeis og gjerne litt jordbær