Det er ingenting som minner meg så mye om sommeren som rabarbrasuppe Dette er barndomsminner som jeg har tatt fram igjen de senere årene.
Denne suppen er enkel og god og er ferdig på 20 minutter + avkjøling. Den kan sevsagt også spises varm, men personlig foretrekker jeg den kald med en kremtopp eller litt vaniljeis på toppen. Pynt gjerne med litt jordbær og sitronmelisse også.
4 personer:
Ingredienser:
- 250 gram rabarbra
- 1 liter vann
- 200 gram sukker
- 1 vaniljestang eller vaniljeekstrakt
- 1,5 ss potetmel utrørt i litt kaldt vann
- 1/2 – 1 ts kanel
Fremgangsmåte:
- Rens og skjær rabarbraen i biter

- Kok rabarbrabitene i vanilje, vann og sukker i 15-20 minutter til bitene begynner å gå i oppløsning

- Rør potetmelet ut i litt kaldt vann
- Hell væsken i suppen i en tynn stråle mens du rører godt
- Dryss kanelen i suppen
- Kok opp og avkjøl
- Om du ønsker en glattere suppe bruker du håndmikseren
- Server den avkjølte suppen med krem, seterrømme eller vaniljeis og gjerne litt jordbær