Smaken av sommer – årets første rabarbrasuppe

IMG 0399

Det er ingenting som minner meg så mye om sommeren som rabarbrasuppe 🙂 Dette er barndomsminner som jeg har tatt fram igjen de senere årene.

Denne suppen er enkel og god og er ferdig på 20 minutter + avkjøling. Den kan sevsagt også spises varm, men personlig foretrekker jeg den kald med en kremtopp eller litt vaniljeis  på toppen. Pynt gjerne med litt jordbær og sitronmelisse også.

4 personer:

Ingredienser:

  • 250 gram rabarbra
  • 1 liter vann
  • 200 gram sukker
  • 1 vaniljestang eller vaniljeekstrakt
  • 1,5 ss potetmel utrørt i litt kaldt vann
  • 1/2 – 1 ts kanel

 

Fremgangsmåte:

  • Rens og skjær rabarbraen i biter
 IMG 0391
  • Kok  rabarbrabitene i vanilje, vann og sukker i 15-20 minutter til bitene begynner å gå i oppløsning
IMG 0393
  • Rør potetmelet ut i litt kaldt vann
  • Hell væsken i suppen i en tynn stråle mens du rører godt
  • Dryss kanelen i suppen
  • Kok opp og avkjøl
  • Om du ønsker en glattere suppe bruker du håndmikseren
  • Server den avkjølte suppen med krem, seterrømme eller vaniljeis og gjerne litt jordbær
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.