Stekt lyr med smørdampet nykål

IMG 9260

Lyr er ikke den fisken som jeg lager mest, men den smaker fantastisk godt. Lyr tilhører torskefamilien og kjennetegnes ved at den er veldig underbitt 🙂

Det er vanlig at den stekes, men den brukes også mye til fiskefarse fordi den har et kjøtt som binder væske godt. Jeg har brukt tidligere, men da til fiskekaker, noe som har vært vellykket. Dette var altså første gangen jeg stekte den, men absolutt ikke siste.

Ingredienser:

  • ca 300 g per person
  • hvetemel
  • salt og sitronpepper
  • Nykål
  • Smør
  • Rømme
  • evt remulade

 

Fremgangsmåte fisk:

  • Del fisken i serveringsstykker og dryss på salt og sitronpepper
  • Hell hvetemel på en tallerken
  • Vend fiskestykkene i melet så de blir dekket på alle sider
  • Smelt olje og smør i stekepannen
  • Når dette skummer legger du i fisken
  • Stek noen minutter på den ene siden og hell smør over fisken et par ganger
  • Snu fisken forsiktig
  • Når fisken har fått pen farge og flaker seg er den ferdig
Remuladesaus:
 
  • dl god majones
  • 1 dl creme fraishe eller rømme
  • 1 ss sylteagurk, finhakket
  • 1-2 ss kapers, finhakket
  • 1-2 ss frisk estragon, hakket
  • 1 hardkokt egg, hakket – kan utelates
  • 1 ss kjørvel, hakket – kan utelates
  • salt og pepper
  • Bland alle ingrediensene sammen og la trekke a 30 minutter slik at smakene får «satt seg». 

 

Fremgangsmåte kål:

  • Ha litt vann i en kjele og tilsett 2 ss smør og litt salt
  • Del kålen i 4 og fjern stilken
  • Når vann/ smørblandingen koker har du kålen oppi
  • La dette koke noen minutter til kålen er ferdig

 

Servering:

  • Smaker nydelig med rømme og/ eller hjemmelaget remulade ved siden av

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.