Dette må være verdens enkleste rundstykker, man trenger ikke berøre deigen med hendene en gang, altså ingen elting eller utbaking. Det krever bare bittelitt forberedelse fordi de må heve natten over. Men bestemmer du deg om kvelden for at du vil ha ferske rundstykker til frokost neste dag er det bare å røre sammen ingrediensene og la det stå på benken til neste morgen.
j
Ingredienser:
- 350 g hvetemel
- 150 g fullkornsmel
- 1 ts salt
- 1/2 ts tørrgjær
- 50 g solsikkekjerner
- 15 g sesamfrø
- 15 g linfrø
- 4 dl romtemperert vann
Fremgangsmåte:
- Ha de tørre ingrediensene i bakebollen og bland det godt sammen
- Tilsett vannet
- Rør degen raskt sammen
- Deigen skal være klissete, men ikke flyte utover
- Legg plast eller lokk over bollen og la deigen heve natten over (10-20 timer)
- Ca 20 min før du skal steke rundstykkene setter du muffinsbrettet inn i kald ovn
- Sett temperaturen på 250 grader (over- og undervarme)
- Når ovnen er varm nok tar du ut muffinsbrettet
- Strø litt mel i fordypningene
- Bruk en skje og fordel deigen raskt i de 12 fordypningene
- Pensle med litt vann og strø gjerne over noen frø
- Sett brettet på rist midt i ovnen
- Senk ned varmen til 225 grader
- Stek ca 25 minutter eller til rundstykkene er gjennomstekte