Jeg har blitt så glad i grønnkål at jeg bruker det i forskjellige varianter flere ganger i uken. Denne gangen brukte jeg altså chorizo og tomatris som tilbehør. Ikke nok med at det smaker godt, det er sundt i tillegg. Det er raskt å tilberede, det er risen som tar lengst tid her.
Tomatris:
- 1 boks tomater
- 1/2 finhakket løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 liten håndfull hakket basilikum
- 1 buljongterning
- 2 dl jasminris
Fremgangsmåte:
- Kok opp tomatene med grønnsaker og buljong
- Tilsett risen
- Kok risen i 12 -14 minutter
- Flytt kjelen fra platen og la stå med lokket på i 5-10 minutter
Grønnkål med chorizo:
- 4 rå chorizopølser
- 300 gram eller 1 pakke ferdig vasket og kuttet grønnkål
- 2-3 dl vann
- 2 ss smør
- salt
- 10 cherrytomater delt i to
- revet skall av 1 sitron
- 1-2 ss ristede pinjekjerner
Fremgangsmåte:
- Ha litt olje i pannen
- Klem små «boller” av pølsen ned i pannen (om du bruker kokt chorizo deler du den i biter)
- Brun pølsebitene til de avgir væske
- Ta pølsen ut av pannen og sett til side
- Ha vannet i stekepannen og kok opp
- Tilsett 1 ss smør, grønnkål og salt
- La dette koke et par minutter til grønnkålen faller sammen
- Hell av vannet som fortsatt er i pannen
- Tilsett 1 ny ss med smør
- Tilsett cherrytomater, sitronskall og pinjekjerner
- Tilsett pølsebitene til slutt
- Krydre med salt og pepperf