Jordbær i balsamico

IMG 1676

Selv om det er jordbærsesong året rundt så er det noe spesielt når det er sesong for de norske jordbærene. Det er utallige måter å nyte jordbær på og de fleste har sikkert sin favoritt. Jeg er glad i jordbær uansett hvordan de serveres, og her presenterer jeg en enkel dessert hvor jordbærene spiller hovedrollen.

Det er ikke så lenge siden nesten ingen hadde hørt om jordbær i balsamico, men nå tror jeg nesten alle har både hørt om det og smakt det. Det er viktig å bruke god balsamico, ikke kjøp den billigste du finner

 

Ingredienser:

  • 1 kurv jordbær
  • 4 ss god, søtlig balsamicoeddik
  • 1 ts flytende akasiehonning
  • 1 ts vaniljeessens eller 1 vaniljestang (innholdet)
  • 1/2 boks creme fraiche
  • 1 ts brunt sukker
  • Sitronmelisse eller basilikum til pynt

 

Fremgangsmåte:

  • Bland balsamicoeddik, honning og sukker
  • Rør til sukkeret er oppløst
  • Del jordbærene i 4 og bland inn balsamicoen
  • Sett på benken i ca 30 minutter og rør om av og til
  • Bland creme fraiche med vanilje
  • Legg balsamicobærene i dessertglass
  • Legg en klatt creme fraiche på toppen
  • Legg gjerne på noen friske bær
  • Dryss litt brunt sukker på toppen

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *