Selv om det er jordbærsesong året rundt så er det noe spesielt når det er sesong for de norske jordbærene. Det er utallige måter å nyte jordbær på og de fleste har sikkert sin favoritt. Jeg er glad i jordbær uansett hvordan de serveres, og her presenterer jeg en enkel dessert hvor jordbærene spiller hovedrollen.
Det er ikke så lenge siden nesten ingen hadde hørt om jordbær i balsamico, men nå tror jeg nesten alle har både hørt om det og smakt det. Det er viktig å bruke god balsamico, ikke kjøp den billigste du finner
Ingredienser:
- 1 kurv jordbær
- 4 ss god, søtlig balsamicoeddik
- 1 ts flytende akasiehonning
- 1 ts vaniljeessens eller 1 vaniljestang (innholdet)
- 1/2 boks creme fraiche
- 1 ts brunt sukker
- Sitronmelisse eller basilikum til pynt
Fremgangsmåte:
- Bland balsamicoeddik, honning og sukker
- Rør til sukkeret er oppløst
- Del jordbærene i 4 og bland inn balsamicoen
- Sett på benken i ca 30 minutter og rør om av og til
- Bland creme fraiche med vanilje
- Legg balsamicobærene i dessertglass
- Legg en klatt creme fraiche på toppen
- Legg gjerne på noen friske bær
- Dryss litt brunt sukker på toppen