Disse andelårene kommer fra Holte gård, der har endene det godt og det skal visstnok kjennes på kjøttkvaliteten. Jeg har tilberedt andebryst mange ganger og på forskjellige måter, bl.a. sous vide, men andelår har jeg ikke laget så ofte. Det blir oftere heretter i alle fall, for dette var nydelig.
Neste gang vil jeg også prøve å tilberede andelåret sous vide, det gir den optimale smaken og man får det akkurat så mye eller lite stekt som man vil. Ulempen er at det kan være litt vanskelig å få sprøtt skinn, men det går det også. Skinnet på disse lårene fikk i alle fall knasende sprøtt skinn.
Ingredienser 4 personer:
- 4 andelår
- 5 dl kyllingkraft, evt buljongterning
- 4 vårløk i tynne skiver
- 1 løk i skiver
- 1 søtpotet i biter
- 1 gulrot i biter
- Bladpersille, hakket
- Rosmarin, finhakket
- Salt og pepper
Tilberedning:
- Snitt skinnet på lårene
- Brun dem i pannen med skinnsiden ned først
- Snu deretter lårene og brun litt på den andre siden også
- Salte og pepre
- Ta kyllingen ut av pannen
- Surr løk og urter blankt
- Flytt løk, urter, søtpotet og gulrot over i en ildfast form
- Hell over kraften
- Legg i lårene
- Stek ved 170 grader i ca 45 minutter, men prøv deg fram
- Saften som siver ut av lårene skal være blank hvis du foretrekker dem gjennomstekt
Sausen:
- Hell kraft, urter og løk over i en bolle
- Kjør jevnt med en stavmixer
- Tilsett 2-3 dl matfløte
- Tilsett 1/2 ts safran (Kan evt bruke gurkemeie, men smaken blir ikke den samme)
- Jeg serverte dette med appelsinbåter og broccoli