Potetsalater til sommerens grilling

collagep0tet

Jeg er ingen ekspert på grilling og vi griller heller ikke så ofte. Men når vi gjør det så må tilbehøret være i orden, potetsalat, sauser, grønnsakssalater etc må helst være hjemmelaget. Jeg har flere oppskrifter på potetsalater her på bloggen, for eksempel Mammas hjemmelagde og Syrlig potetsalat. Her får du to nye. I den ene er det søtpoteten som spiller hovedrollen, i den andre er det små (helst nye) poteter og asparges som spiller hovedrollen. Jeg anbefaler at du prøver en eller begge, jeg tror ikke du vil bli skuffet.

Potetsalat med søtpotet:

4 personer

Ingredienser:

  • 1 stor søtpotet
  • 2 gulrøtter
  • 4 små poteter
  • 1-2 vårløk etter størrelsen
  • 1/2 boks creme fraishe
  • litt majones
  • 1 ss hvit balsamicoeddik eller hvitvinseddik
  • div urter, finhakket, jeg brukte bladpersille, estragon og basilikum
  • salt og pepper
  • Smak om du trenger mer krydder av noe slag

Fremgangsmåte:

  • Skrell poteter og gulrøttene
  • Del dem i terninger
  • Kok til de er møre, ca 20 min
  • Slå av vannet og skyll dem i kaldt vann
  • Legg dem over i en bolle og sett i på benken eller i kjøleskapet til de er helt kalde
  • Bland de andre ingrediensene i en annen bolle
  • Smak til med krydder og urter
  • Når potetene er kalde blander du potetene i dressingen
  • Passer til alle typer grillmat

 

Potetsalat med grønn asparges og sennepsvinagrette

IMG_6091

Ingredienser:

  • Små poteter, antall etter ønske. Det beste er å bruke nye poteter
  • 8-10 grønne asparges
  • 2-3 vårløk i tynne ringer
  • 1/2 chili, hakket
  • 1 ss dijonsennep med honning, smak deg frem
  • 1 dl god olivenolje
  • saft av 1/2 lime
  • litt flytende honning (i tillegg til honningen som er i sennepen)
  • urter, ta det du har
  • 1/2 ts sukker
  • Havsalt og grovmalt pepper

Fremgangsmåte:

  • Ta det antall poteter du ønsker og del dem i to hvis de er for store De skal ikke skrelles
  • Kok på svak varme til de er møre
  • Damp dem og sett dem kaldt
  • Skjær eller bryt av den nederste delen på aspargesen
  • Kok i lettsaltet vann til de er møre, 5-6 minutter, evt mindre
  • Slå av vannet og skyll i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen
  • Del dem i passe biter
  • Sett dem kaldt
  • Bland sammen ingrediensene til sennepsvinagretten
  • Tilsett chili og vårløk
  • Når poteter og asparges er helt avkjølt vender du inn vinagretten
  • Denne potetsalaten er like god til fisk som til kjøtt, spesielt liker jeg den sammen med ørret
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.