Førjulsstemning i Paris

Paris

I forbindelse med bursdagen min 22. november reiste vi en langweekend til Paris. Jeg blir faktisk mer og ber betatt av Paris for hver gang jeg er der, det er rett og slett en fantastisk by. Hver gang jeg er der bor jeg i Saint Germain des Pres som ligger “midt i smørøyet” i 6. arrondissement. Her finner man alle de berømte cafeene som Les Deux Magots og Café de Flore hvor blant annet Jean-Paul Sartre og Simone de Beauvoir vanket i sin tid.

I dette området er det ikke billige hotellrom å oppdrive tror jeg, heller ingen store og prangende luksushotell. Men man finner mange små designhotell med koselig innredning og personlig service. Denne gangen bodde vi på hotel Dauphine St Germain som hadde den best mulige beliggenheten man kan tenke seg. Rommene har forskjellig størrelse og noen av dem er veldig trange iflg Tripadvisor, men vi var heldige og fikk et helt OK rom.

Det er visse ting jeg alltid må gjøre i Paris og det er å spise frokost på Café de Flore og lunch på bistroen Le Comptoir i Saint Germain des Pres. Her føler man virkelig at man er i Frankrike! Begge er også blant Hellstrøms favoritter.

IMG 3763

Escargot på Le Comptoir

IMG 3755

Frokost på Café de Paris i 10 Rue Buci har nå også kommet med blant det vi “må gjøre” i Paris!

IMG 3797

Siden vi var i Paris i forbindelse med bursdagen min valgte vi å spise på Michelinrestauranten La Truffiere . Har du lyst til å spise godt og (relativt) dyrt i Paris kan denne restauranten absolutt anbefales. Nydelig mat og super service, men kanskje litt stivt. Jeg koste meg med både maten, vinen og selve lokalet. Restaurantens navn betyr Trøffel, så de hadde egen trøffelmény og man kunne også velge trøfler som tilsetning til en del retter. Trøflene ble presentert ved bordet, og dersom man ønsket dette ble vekten hentet fem og pris beregnet per gram.

IMG 4436

IMG 4437

Utrolig møre kjaker av Angusokse. Det bare ramlet fra hverandre når man pirket borti det

IMG 4442

Det var virkelig noen godbiter på ostevognen

IMG 4444

En uforglemmelig dessert rett og slett

IMG 4448

Nydelig Chablis

IMG 3780

En annen restaurant jeg kan anbefale er bistroen Au Bougnat som ligger i nærheten av Notre Dame. Mer fransk enn denne bistroen blir det ikke, og den er også fullstappet med franskmenn med noen få turister innimellom. Vi var imidlertid i klart midretall. Maten er helt nydelig og servicen er det ingenting å utsette på heller. Prisene er midt på treet.

IMG 3832

IMG 4468

Ellers hadde julen begynt å innta Paris. Galerie Lafayette Haussmann var dekorert etter alle kunstens regler.

IMG 4433

Det tradisjonelle julemarkedet på Champs Elysees som strekker seg fra Place de la Concorde til den store rundkjøringen består av ca 150 små boder som selger forskjellig kunsthåndverk, mat, drikke etc. Her var det delikatesser fra flere steder i Europa, for eksempel pølser fra Tyskland og røkelaks fra Norge og selvsagt ulike produkter fra de fleste regioner i Frankrike.

IMG 4457

IMG 4460

IMG 3807

IMG 3812

På kvelden var Champs Elysees opplyst med tusenvis av lys langs hele gaten, det var nesten så man fikk litt julestemning.

IMG 4475

IMG 4473

IMG 4471

Jeg håper virkelig vi får til å ta en førjulstur til Paris neste år også, det er verdt å gjenta.

Du kan finne flere anbefalinger fra Paris på min guide på Stay.com og tidligere innlegg fra Paris på bloggen finner du HER.

Ella Fitzgerald synger I love Paris

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments on “Førjulsstemning i Paris”

  1. Hei, dette kom kanskje litt rart på, siden de ikke har noe med innlegget å gjøre !! Men jeg bare lurtepå hvor lenge rundstykker du kjøper på butikken holder seg, uten at de er fryst. Siden du er så flink på mat tenkte jeg at jeg kunne spør deg !! Jeg liker bloggen din btw, og fine bilder 😀 håper på svar

    1. Hehe, jeg er nok ingen ekspert på butikk-kjøpte rundstykker. Men antar de holder seg fra den ene dagen til den andre før de taper seg. Du kan jo spørre på et bakeri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *