Kamskjell er jo alltid nydelig, det er vel ikke mulig å ødelegge den retten. Aller helst skal de jo være ferske, men det er ikke alle som kan få tak i det. Da finnes det heldigvis frosne man kan ty til, de er spiselige de også.
Ferske kamskjell smaker, etter min mening, best når de er rå. De frosne egner seg best stekt, eller i alle fall svidd 1-2 minutter på hver side.
Som tilbehør til kamskjell synes jeg ertepuré er godt, gjerne noen terninger pancetta eller bacon også. Denne gangen frisket jeg opp ertepuréen litt ved at jeg tilsatte grønn currypasta og creme fraiche. Nam!
Når det gjelder mengde med currypasta må man smake seg frem, det er jo ganske spicy så pass på at det ikke blir for sterkt.
Ingredienser:
- 2-3 kamskjell per person
- 1/2 pakke grønne selskapserter
- 1-2 ts thailandsk grønn currypasta
- 1 ss creme fraiche
- 1/2 ss smør
- salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Kok opp lettsaltet vann
- Tilsett ertene og la det koke opp igjen
- Slå vannet av ertene og la dem dampe seg tørre
- Bruk en bamix/ stavmixer og mos ertene til en glatt puré
- Tilsett currypasta og creme fraiche (smak deg frem)
- Smak til med salt og pepper
- Tilsett smøret
Hold dette varmt mens du steker kamskjellene på ganske høy varme i 1-2 minutter på hver side
Spennende oppskrift, må prøves ut 🙂
Ja, den smakte veldig godt. Håper du liker den :o)