Vertshuset Curtisen i Halden

IMG 0982

Vertshuset Curtisen ligger på Fredriksten Festning i Halden og er kjent for sin nydelige mat og gode service. Stedet eies og drives av Kurt Øraas, og ved sin side har han Sebastian Engh som er kjent fra diverse TV-opptredener med fokus på mat.

IMG 0273

IMG 0274

Curtisen er medlem av Regional Matkultur Østfold/ Akershus og fokuserer i stor grad på regionale produkter og sesongbaserte råvarer.

Det skal godt gjøres å finne en restaurant med flottere beliggenhet enn Curtisen, “på toppen av Halden”, i historiske omgivelser der Carl XII møtte sin skjebne. Beliggenheten er en stor fordel, men kanskje også en ulempe. Hvis man ikke vet om stedet er det selvsagt vanskelig å finne, det er bilfritt område og det ligger i bunnen av en liten bakke med brostein. Ikke så enkelt med høyhælte sko for eksempel. Men det er absolutt vel verdt å få vondt i føttene, når man kommer inn møter man en atmosfære og en service som er av de sjeldne. Og maten er i en klasse for seg, toppkvalitet!

Lørdag deltok jeg på en tur til Halden sammen med Morsa 1833. Vi hadde et spesielt opplegg hvor vi ble møtt på jernbanestasjonen av en “soldat” fra 16-1700 tallet, Jens Bakke, leder for Halden Historielag. Han førte oss på en historisk vandring fra sentrum opp til festningen og deretter til Curtisen.

IMG 0234

Her fikk vi servert en nydelig 3-retters lunch bestående av:

Potetsuppe med trøffelolje, urteolje, jordskokkchips og tørrsaltet bacon fra Brødrene Ringstad i Rakkestad

Deretter fulgte  kalverullade, kjøtt fra Ringstad her også

Og det hele ble avsluttet med deilig hvit og brun sjokolademousse med plommekompott, nøttecrunch og friske bær.

En velkomponert meny som smakte helt nydelig.

Curtisen

Det er definitivt ikke siste gang jeg besøker Vertshuset Curtisen og jeg vil anbefale alle andre å besøket stedet også.

 


Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *