Restauranttips i Barcelona

Mat1Barcelona er jo en storby og har selvsagt mengder av restauranter, men det er ikke så lett å finne de skikkelige “godbitene”. Jeg sjekker alltid både Tripadvisor og Guide Michelin før jeg reiser et sted, men det er ikke alltid jeg er enig i vurderingene der heller. Jeg har vært i Barcelona 7-8 ganger og spist mye intetsigende mat, men også mye godt. Denne gangen vil jeg anefale 2 tapasrestauranter og en thailandsk. Tapasrestaurantene egner seg både som lunch- og middagssteder.

To gode tapasrestauranter:

Ciudad Condal, Rambla de Cataluna 18 og Cerveseria Catalana , Mallorca 236 er to nesten identiske restauranter så jeg tror at de har samme eier. Felles for disse to restaurantene er også at de har helt nydelige tapas, den beste jeg noen gang har spist i Barcelona.

Begge har sentral beliggenhet og er lette å finne. Ciudad Condal ligger et par kvartaler ovenfor Placa de Cataluna, og den andre ligger i en tverrgate til Passeig de Gracia i kvartalet nedenfor Casa Mila.

DSC02493

Det er ikke mulig å bestille bord på disse restaurantene og man bør møte opp minst 30 minutter før man har tenkt å spise. Restaurantene er stappfulle av folk uansett når på dagen det er. Man henvender seg til en person bak en disk og får notert navnet sitt og beskjed om hvor lenge man må vente. Når et bord blir ledig ropes navnet opp, det tar som regel 30-40 minutter, men tar lenger tid hvis man kommer dit i rushtiden. Det er uansett vel verdt å vente på bord.

Mat2

Nydelig thairestaurant

I Barcelona har jeg spist den beste thaimaten jeg noen gang har spist. Restauranten Thai Gracia ligger i Corsega 381. Den er enkel å finne, ligger i kvartalet over Diagonal. Restauranten har eksistert i mange år og brukes både av innfødte og tilreisende. Er du glad i thaimat anbefaler jeg restauranten på det sterkeste.

Denne gangen spiste jeg sommerruller mens mannen min spiste vårruller. Mat3

Til hovedrett spiste mannen min en rød curry og jeg en grønn,  de er spesielt kjent for curryene sine og de er vel verdt å prøve.

Mat4

Bon apetitt i Barcelona, du vil ikke angre.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *