Innseiling til Saigon

For å kunne ankre opp i Saigon i dag måtte skipet kjøre gjennom Mekongdeltaet. Det er ikke mange cruiseskip som klarer det, men takket være at Quest er så liten samt dyktig sjømannskap gikk det bra.

Saigon 055

I lang tid var det kun tett jungel på østsiden av elven og industri og landsbyer på vestsiden. Båter i alle slags utforminger, størrelser, tilstander og hastigheter tøffet opp og ned eller på kryss og tvers av den gjørmete elven. Neppe festlig å ha ansvaret for et så stort skip på den strekningen. Ikke overbevist om at all møtende og kryssende trafikk hadde like mye kontroll som los og kaptein hos oss.

Saigon 061

Saigon 054

Ved 9-tiden var vi fremme ved vår kaiplass omtrent midt i Saigon/Ho Chi Minh city og en søt jentegjeng i tradisjonelle drakter ønsket Azamara velkommen til byen med et banner de holdt foran seg. Så solen opptil flere ganger og varmen var endelig kommet.

Saigon 087

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments on “Innseiling til Saigon”

    1. Ja, det er virkelig fantastisk. Har vært hos Bobby Chinn og snakket med ham også. Han skrev en personlig hilsen i boken sin til meg. Kommer snart et innlegg om besøket :o)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *