Hilsen fra Sørøst–Asia

Det har vært stille på bloggen i det siste, det skyldes ganske enkelt at vi er på en reise i Asia. Vi reiste først til Hong Kong hvor vi bodde på det nydelige hotellet Kowloon Shangri La. Shangri La er en hotellkjede med hoteller over store deler av Asia og noen steder i Sør-Afrika. Kjeden baserer seg på all mulig komfort og luksus og kan anbefales på det varmeste. Et av de beste hoteller jeg har bodd på faktisk.

Vi var i Hong Kong i 4 dager før vi gikk ombord i cruisebåten som skal cruise oss i Vietnam og Thailand i 2 uker. Akkurat nå befinner vi oss i Halong Bay utenfor Hanoi. I går besøkte vi de fantastiske klippeformasjonene og grottene i Halong Bay som nå står på listen over verdens nye 7 underverk. Selvsagt er de på Unescos verdensarvliste også.

Vietnam 265

Vietnam 233

Vietnam 215

I morgen går turen til Hue hvor vi blir liggende i 1 døgn, deretter til Ho Chi Minh City (Saigon) og Bangkok. I Saigon har vi bestilt bord på restauranten til Bobby Chinn, det skal bli spennende. Hvis noen ikke kjenner til Bobby Chinn kan jeg beskrive ham som litt Jamie Oliver kanskje. Han har skrevet flere kokebøker og har egne TV-show. I tillegg er han musiker og spiller i et kjent band i Asia. Det blir nok en omtale av besøket her på bloggen.

I Bangkok har vi bestilt bord på favorittrestauranten vår, Sirocco. Det er en kjempebra restaurant, som ligger utendørs i 65. etg. Ganske spektakulært å sitte så høyt oppe og se utover byen.

Vi har også bestilt bord på en Connaiseurmiddag her ombord. Sommelieren har plukket ut 7 ulike viner som skal passe perfekt til det vi skal spise. Det er også en opplevelse jeg ser fram til.

Ellers vil jeg nevne at maten ombord er helt ekstraordinær. Jeg har vært på mange cruise, bl.a. i Karibien, Atlanterhavet, Middelhavet osv, men maken til mat har jeg aldri fått på noe cruise. Her er det Michelinstandard hele veien, og vinene er noe av det beste man kan få. Jeg er ikke akkurat misfornøyd med dette, nei. Men det er klart – noen slankekur er det ikke.

Vietnam 171

Jeg hører av meg, men det er ikke så lett med Internett her.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *