Jeg lager ofte enkle, lette retter når jeg kommer sliten fra jobb og ikke orker å gjøre så mye ut av middagen. Den retten jeg presenterer her kan man lage på 15-20 minutter. Den smaker nydelig, faktisk bedre enn jeg hadde trodd. Utgangspunktet for retten var at jeg hadde mozarella i kjøleskapet som jeg måtte bruke opp. Tenkte først å lage capresesalat, men hadde egentlig lyst på laks til middag. Jeg fant derfor på å kombinere disse to rettene, derav navnet capreselaks. Jeg brukte salmalaks, men det er selvsagt ingenting i veien for å bruke annen laks heller. Jeg serverte den med linser, men dette er selvsagt fritt valg. Tror den smaker aldelses utmerket med pasta eller ris også.
Ingredienser:
- 1 salmalaks
- 1 tomat
- 1 bøffelmozarella
- Litt revet ost
- Basilikum
- Sitron
- Salt, pepper og evt annet krydder
Fremgangsmåte:
- Del en liten salmalaks i 4 stykker
- Krydre med salt og pepper på begge sider
- Smør en ildfast form med olivenolje og legg laksen oppi
- Legg en skive sitron på hvert laksestykke
- Legg en tomatskive på hvert laksestykke
- Legg hakket basilikum oppå tomaten
- Topp det hele med en skive bøffelmozarella
- Strø evt litt ost på toppen
- Sett i ovnen ved 200 grader til mozarellaen begynner å smelte, ca 15 minutter