Laks med mozarella og linser

laks og kjeks 022

Jeg lager ofte enkle, lette retter når jeg kommer sliten fra jobb og ikke orker å gjøre så mye ut av middagen. Den retten jeg presenterer her kan man lage på 15-20 minutter. Den smaker nydelig,  faktisk bedre enn jeg hadde trodd. Utgangspunktet for retten var at jeg hadde mozarella i kjøleskapet som jeg måtte bruke opp. Tenkte først å lage capresesalat, men hadde egentlig lyst på laks til middag.  Jeg fant derfor på å kombinere disse to rettene, derav navnet capreselaks. Jeg brukte salmalaks, men det er selvsagt ingenting i veien for å bruke annen laks heller. Jeg serverte den med linser, men dette er selvsagt fritt valg. Tror den smaker aldelses utmerket med pasta eller ris også.

Ingredienser:

laks og kjeks 015

 • 1 salmalaks
 • 1 tomat
 • 1 bøffelmozarella
 • Litt revet ost
 • Basilikum
 • Sitron
 • Salt, pepper og evt annet krydder

 

Fremgangsmåte:

 • Del en liten salmalaks i 4 stykker
 • Krydre med salt og pepper på begge sider
 • Smør en ildfast form med olivenolje og legg laksen oppi

laks og kjeks 017

 • Legg en skive sitron på hvert laksestykke
 • Legg en tomatskive på hvert laksestykke
 • Legg hakket basilikum oppå tomaten

laks og kjeks 018

 • Topp det hele med en skive bøffelmozarella

laks og kjeks 019

 • Strø evt litt ost på toppen
 • Sett i ovnen ved 200 grader til mozarellaen begynner å smelte, ca 15 minutter

laks og kjeks 021

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *