Brosmefilét med stekte grønnsaker

brosme og gravlaks 006

Dette er snaddermat! Jeg har ikke laget brosme før tror jeg og visste ikke hvordan jeg skulle tilberede den, så denne retten er tatt rett ut av mitt eget hode. Og med stor suksess faktisk. Den var også  rask og enkel å lage .

Brosme er en nydelig fisk, kritthvit i kjøttet og nydelig på smak. Den kan minne om en blanding av torsk og breiflabb eller steinbit, en svak smak av skalldyr også. Jeg falt pladask i alle fall og vil definitivt lage den flere ganger. Det er imidlertid ikke så ofte jeg ser den i fiskedisken så det er mulig at den er vanskelig å få tak i.

Ser du den så kjøp den!

 

Ingredienser:

  • Brosmefilet i ønsket mengde
  • Egg
  • Griljeringsmel
  • Poteter
  • Gulrøtter
  • Delikatesseløk
  • Purre
  • Meierismør
  • Salt, pepper og evt annet krydder

 

Fremgangsmåte:

  • Del grønnsakene i terninger, bortsett fra delikatesseløken som skal være hel
  • Surr dette i en panne med meierismør til grønnsakene er møre, ca 30 minutter

brosme og gravlaks 003

  • Rens filéten for bein
  • Dypp hver filét i egg og deretter i griljeringsmel
  • Stek i meierismør til den er ferdig, 6-7 minutter, avhengig av størrelsen på filétene.
  • Den er ferdig når den flaker seg
  • Legg grønnsaksblandingen midt på tallerkenen og brosmefiléten over
  • Nydelig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *