Jeg har blitt veldig glad i torsk, det er faktisk en av mine favorittfisker. Det som imidlertid gjør torsken god er at den er akkurat passe stekt. Den skal falle fra hverandre når man pirker borti den, da smelter den på tungen. Til middag i går fikk jeg lyst til å bruke både laks og torsk for å få det litt fargerikt på tallerkenen. Som tilbehør laget jeg potetstappe av mandelpoteter som jeg tilsatte 1/2 potte med finhakket basilikum. Da fikk den også litt farge.
Ingredienser til 4 personer:
400 g torskefilet
400 g laksefilet (jeg brukte salmalaks denne gangen)
Havsalt
sitronpepper
8 – 10 mandelpoteter
6 fedd hvitløk
salt og pepper
1/2 potte basilikum
noen dråper trøffelolje
1 liten løk eller 2 sjalotteløk
2 dl hvitvin
150 – 200 g kaldt smør i små terninger
1-2 ss kapers
Fremgangsmåte:
Finrens fisken og fjern alle ben
Gni den inn med salt og sitronpepper og sett til side
Lag i mellomtiden basilikumstappen
Når stappen og sausen er ferdig bruner du fisken i en grillpanne, eller en vanlig panne noen minutter.
Den er ferdig når den “faller fra hverandre” etter ca 5-6 minutter
Basilikumstappe:
Skrell og del potetene i biter og tilsett hvitløken i vannet
Kok forsiktig til det er mørt
Slå av vannet og damp det litt
Mos med en potetmoser
Ha litt smør i bunnen av kjelen og la det smelte
Tilsett potet og hvitløkstappen
Tilsett 1/2 boks creme fraishe
Finhakk 1/2 potte frisk basilikum og tilsett
Smak til med salt og pepper
Saus:
Finhakk 1/2 løk eller 2 sjalottløk
La det surre på svak varme i olje til det er blitt mykt
Tilsett hvitvin og kok inn
Tilsett små terninger av smør og visp godt mellom hver terning du tilsetter
Til slutt kan du tilsette litt kapers hvis du liker det
Bon apetitt