Torsk og laks på basilikumstappe

Jeg har blitt veldig glad i torsk, det er faktisk en av mine favorittfisker. Det som imidlertid gjør torsken god er at den er akkurat passe stekt. Den skal falle fra hverandre når man pirker borti den, da smelter den på tungen. Til middag i går fikk jeg lyst til å bruke både laks og torsk for å få det litt fargerikt på tallerkenen. Som tilbehør laget jeg potetstappe av mandelpoteter som jeg tilsatte 1/2 potte med finhakket basilikum. Da fikk den også litt farge.

Ingredienser til 4 personer:

400 g torskefilet

400 g laksefilet (jeg brukte salmalaks denne gangen)

Havsalt

sitronpepper

8 – 10 mandelpoteter

6 fedd hvitløk

salt og pepper

1/2 potte basilikum

noen dråper trøffelolje

1 liten løk eller 2 sjalotteløk

2 dl hvitvin

150 – 200 g kaldt smør i små terninger

1-2 ss kapers

Fremgangsmåte:

Finrens fisken og fjern alle ben

Gni den inn med salt og sitronpepper og sett til side

Lag i mellomtiden basilikumstappen

Når stappen og sausen er ferdig bruner du fisken i en grillpanne, eller en vanlig panne noen minutter.

Den er ferdig når den “faller fra hverandre” etter ca 5-6 minutter

fisk1

Basilikumstappe:

Skrell og del potetene i biter og tilsett hvitløken i vannet

Kok forsiktig til det er mørt

Slå av vannet og damp det litt

Mos med en potetmoser

Ha litt smør i bunnen av kjelen og la det smelte

Tilsett potet og hvitløkstappen

Tilsett 1/2 boks creme fraishe

Finhakk 1/2 potte frisk basilikum og tilsett

Smak til med salt og pepper

Saus:

Finhakk 1/2 løk eller 2 sjalottløk

La det surre på svak varme i olje til det er blitt mykt

Tilsett hvitvin og kok inn

Tilsett små terninger av smør og visp godt mellom hver terning du tilsetter

Til slutt kan du tilsette litt kapers hvis du liker det

Bon apetitt

fisk3

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *