Brasilianske “restauranter” på stranden

På mange steder i Brasil  bor nesten folk på stranden. De kommer grytidlig om morgenen og går ikke hjem før sent på kvelden. De bader, surfer, skravler med kjente og spiller forskjellige ballspill. Siden de praktisk talt bor på stranden så må jo også stranden være tilpasset behovene deres for mat og drikke.

Da vi var i Ponta Negra i Brasil ble vi ganske overrasket over å se hvordan dette fungerte. Det var ikke snakk om kiosker med pølser og is. Nei, her var det mobile innretninger som laget og serverte alt mellom himmel og jord omtrent, både av vått og tørt. Behovet for østers ble dekket ved at en person bare kastet seg ut i vannet, dykket og hentet opp en bøtte som han da solgte til de som var i nærheten. Ikke kostet det så mye heller.

Men tilbake til de mobile vognene. Det tok noen dager før jeg turde å smake på det de hadde, men da jeg først gjorde det ble jeg nærmest himmelfallen. Alt de serverte var nydelig, virkelig kvalitetsmat. Nedenfor kan dere se noen inntrykk fra matserveringen på stranden.

DSCF4014

DSCF4017

DSCF4018

DSCF4019

DSCF4022

DSCF4036

DSCF4037

DSCF4061

DSCF4098

 

DSCF4111

DSCF4118

DSCF4125

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *