Stekt rødspette er nydelig og minner meg om tidligere somre i Skagen hvor “rødspette-smørrebrød” ble spist til stadighet. Men rødspette kan spises på mange måter, og denne oppskriften er absolutt et smakfullt alternativ som anbefales. Denne retten kan brukes både til middag og lunch, gjerne oppå en rugbrødskive eller med ris eller pasta ved siden av.
Ingredienser:
2 rødspettefileter per person
Olivenolje
1 hakket løk
1 paprika i biter
1 boks hakkede tomater (400 gram)
1 neve hakket frisk basilikum
Evt litt hvitvin
Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Hakk løken og la den surre i oljen til den er myk
Tilsett paprika og la den surre med
Tilsett boksen med tomater og evt litt hvitvin
La dette surre i 10-15 minutter til det tykner
Tilsett basilikumen
La dette surre sammen noen minutter
Salte og pepre rødspettefilétene
Vend dem i hvetemel
Brun dem ved middels varme til de får en pen, gylden farge
Servering:
Legg litt tomatsaus på tallerkenen
Legg litt ris, linser, pasta eller lignende oppå tomatsausen
Legg fisken på toppen
Topp det hele med et par skjeer av lettvint remuladesaus. Du finner oppskrift nedenfor.
Lettvint remuladesaus
Dette er ikke en “ordentlig” remuladesaus. Dette er den enkle utgaven hvor man benytter ferdigkjøpt majones. Den smaker kjempegodt og er grei å ty til hvis man ikke har så veldig god tid. Personlig så synes jeg den ferdigkjøpte remuladen er vond så denne oppskriften er helt fantastisk i forhold.
1 dl god majones
1 dl creme fraishe eller rømme
1 ss sylteagurk, finhakket
1-2 ss kapers, finhakket
1-2 ss frisk estragon, hakket
1 hardkokt egg, hakket
1 ss kjørvel, hakket – kan utelates
salt og pepper
Bland alle ingrediensene sammen og la trekke a 30 minutter slik at smakene får “satt seg”. Jeg bruker denne remuladen til stekt rødspette, men den kan selvsagt brukes til andre retter også.
Bon Apetitt!
Her var det jammen mye god mat og inspirasjon….hos oss er det litt vrient å få kjøpt rødspette. Derfor bruker vi oppdrettsfisk som ligner og kommer fra Vietnam tror jeg det er. Husker ikke navnet, men de selges i frysedisken på Obs.
God helg til deg
Ja, det går helt sikkert akkurat like bra :o))