Forrige helg var vi invitert til middag hos datteren vår. Det er ikke så ofte det skjer så det er desto hyggeligere når vi blir invitert. En av rettene hun serverte var en herlig skalldyrbisque. Bisque er jo det samme som suppe, det er bare vanlig å kalle det for bisque når det dreier seg om suppe av skalldyr. Hennes suppe var basert på hummerskall, men det går selvsagt å bruke skall av andre, og billigere skalldyr også.
Tilberedning kraft:
Skall av div skalldyr; hummer, kreps, reker o.l. freses i pannen og tas deretter over i en kjele sammen med vann og hvitvin
2 hakkede sjalottløk
3 hvitløkfedd
Litt fennikel
La kraften syde ca 1 time, avkjøl og frys den ned hvis den ikke skal brukes med det samme.
Tilberedning bisque:
Kok kraften inn til ca halvparten
Tilsett hvitvin og kremfløte
Smak til med salt, pepper og cayennepepper
Tilsett ferske skalldyr før servering
Hun tilsatte fersk kreps og ferske reker ved servering og ringlet litt hvit trøffelolje over. Dette smakte helt nydelig!
I made “Camillas deilige skalldyrbisque” to day. It was hard to know what to do when because the description did not correspond with the ingredients. Please write things in order
Thank you. It is not my receipt so I will ask Camilla for a better description