Små mandelkaker

Jeg skal på ingen måte påberope meg æren for disse kakene, jeg har funnet dem på Trines mektige matblogg som igjen hadde funnet dem på Pepperkverna. Jeg legger ut oppskriften her mest for min egen skyld slik at jeg enkelt kan finne tilbake til den neste jul, for disse kakene skal jeg fortsette å bake. Og jeg skal doble porsjonen også.

Ingredienser

Ca 20 kaker

150 g skåldede mandler

150 g melis

1 eggehvite

4-5 dråper mandelessens

Tilberedning:

Kjør mandlene i foodprosessoren

Tilsett melis, eggehvite og mandelessens

Kjør til deigen har samlet seg

Form små “boller” ved hjelp av en teskje og rull dem i melis. Sett på stekeplaten og trykk dem litt ned på midten.

Jeg stekte kakene ved 160 grader i 15 minutter, men det er forskjell på ovner, så man må følge med.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *