Paris – flere tips

kolasj2

Jeg må skrive et innlegg til om Paris, denne gang om et hotell, et par gourmetbutikker og en spesiell paraplymaker.

Hotell:

Når vi er ute og reiser velger vi alltid å bo på boutiquehotell der det er mulig. Boutiquehotell er små, intime og luksuriøse hotell med topp service. Idéen er at man skal føle seg hjemme, for eksempel med ubetjent bar hvor man forsyner seg selv osv. Hotellene omtales også som designhotell og livsstilshotell. De skal  ha det  beste innen teknologi, for eksempel kostnadsfritt wireless og dockingstasjon på alle rom. Denne gangen bodde vi også på et herlig lite botiquehotell, Hotel Le Petit Paris som ligger i St Germain-området.

hotell1

Det var et nydelig hotell som jeg anbefaler på det sterkeste. det var ingenting å sette fingeren på, alt var perfekt og personalet var, som alltid på slike hotell, uvanlig serviceminded.

Baren var selvbetjent, og het Honesty Bar. Man forsynte seg med det man ønsket og så betalte man i resepsjonen.

hotell8

 

hotell5

Interiøret var fargerikt og morsomt, her prøver Jørn en av stolene.

hotell9

Rommene var elegante og komfortable, deilige senger og sengetøy. Badet var spesielt og dusjene herlige. (Her ble det mange adjektiv!) På bildet ser det kanskje litt “harry” ut, men det var det absolutt ikke. Det var mange, små lyspunkter som var føyd inn i vegger og tak og lyste som stjerner. Selve dusjen syntes ikke, den var bare felt inn i taket som en lampe og når man skrudde på falt vannet som et deilig regskyll over hele kroppen.

hotell2

Dette stedet anbefaler jeg på det sterkeste!

 

Gourmetbutikker:

butikk1

Hvis du ønsker å handle gåselever, andelever, vin og andre lekkerheter anbefaler jeg Comtesse du Barry, 1 Rue de Sèvres

butikk3

butikk2

Denne butikken hadde meget bra utvalg i ovennevnte varer og hyggelig, hjelpsom betjening.

En tilsvarende butikk med enda større utvalg av alt mulig innenfor gourmetverdenen, er La gran Epicerie de Paris, 38 rue de Sèvres (i nærheten av Comtesse du Barry). De har også en fantastisk ferskvaredisk så det er virkelig en opplevelse å gå her. I tillegg til å ha alt av matvarer i luksusklassen legger de også vekt på at produktene skal ha spesiell vakker emballasje. Butikken ligger vegg i vegg med luksuskjøpesenteret Le Bon Marche

la-grande-epicerie393

macarrons-galore

Macroner i alle farger

Er du interessert i mat så anbefales dette på det sterkeste

 

En spesiell paraplymaker

Bildene er hentet fra hjemmesiden

paraply2

Denne butikken kom vi over helt tilfeldig, det var ikke en vi hadde funnet frem til før vi reiste. Men jeg ble nesten stum da jeg kom inn i den erverdige boutiquen til Guy de Jean i Boulevard St Michelle i nærheten av Luxenbourgparken. Eventyret startet i 1920 og har utviklet seg opp gjennom årene og er nå verdens mest berømte innenfor haute couture-paraplyer. I 1990 ønsket de å bli mere internasjonale og de åpnet butikker i blant annet New York, Tokyo, London og Milano. En av designerne som jobber med dette er Jean Paul Gaultier

Jeg kan ikke beskrive hvor mange vakre paraplyer det fantes i boutiquen, ekpeditøren slo opp flere og viste fram, den ene vakrere enn den andre. De var nesten som smykker synes jeg.

paraply4

paraply5

paraply8

Det kommer ikke fram på bildene  hvordan de så ut inni, men det var minst like fint. Noen var helt dekket av blonder, andre hadde helt nydelige motiv forskjellig fra utsiden osv. Skulle gjerne eid noen av disse paraplyene, og det kommer jeg også til å gjøre en dag. Men denne gangen kjøpte jeg bare en enkel og liten en, men den var søt den også. Dessuten hadde den så fin veske synes jeg.

Paraply1

Min paraply:

paraply9

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *