Kanelis med karamelliserte epler i butterdeigsreder

is5

Denne desserten er virkelig snadder, og den kan gjøres ganske lettvint også hvis man bruker ferdig vaniljeis og bare tilsetter kanel. Jeg tok meg imidlertid bryet med å lage isen fra grunnen av. Idéen med å ha eplene over butterdeig fant jeg på matprat.no.

Ingredienser is:

1/2 liter kremfløte
3 eggeplommer
125 g sukker
1 vaniljestang

Fremgangsmåte
Hell fløten i en gryte og varm den opp, men ikke la den koke.

Skrap ut frøene av vaniljestangen og ha stang og frø i fløten.

Visp eggeplommer og sukker til en luftig eggedosis og ha i 2 ss av den varme fløteblandingen. Rør godt.

Hell eggedosisen i en tynn stråle ned i fløten mens du rører. Rør i blandingen til den tykner litt.

Avkjøles. Ta ut vaniljestangen.

Finn frem 3-4 kanelstenger og kjør dem i blenderen, men ikke for lenge. Kanelen skal være ganske grovmalt.

is1

is2

Kjør blandingen i ismaskinen til isen er ferdig.

Ingredienser butterdeigsreder:

1/2 skive butterdeig per person

1/2 eple per person

2 ss kokosmasse

2 ss romtemperert smør

2 ss sukker

1 ts malt kanel

Fremgangsmåte:

Tin butterdeigen og del hver skive i t0

Bland smør, sukker, kokosmasse og kanel

Skrell og del eplene terninger

Legg eplene oppå butterdeigen og legg smørblandingen over

is3

Stekes i ovn på 200 grader i 10-12 minutter til de er litt brune.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *