Denne desserten er virkelig snadder, og den kan gjøres ganske lettvint også hvis man bruker ferdig vaniljeis og bare tilsetter kanel. Jeg tok meg imidlertid bryet med å lage isen fra grunnen av. Idéen med å ha eplene over butterdeig fant jeg på matprat.no.
Ingredienser is:
1/2 liter kremfløte
3 eggeplommer
125 g sukker
1 vaniljestang
Fremgangsmåte
Hell fløten i en gryte og varm den opp, men ikke la den koke.
Skrap ut frøene av vaniljestangen og ha stang og frø i fløten.
Visp eggeplommer og sukker til en luftig eggedosis og ha i 2 ss av den varme fløteblandingen. Rør godt.
Hell eggedosisen i en tynn stråle ned i fløten mens du rører. Rør i blandingen til den tykner litt.
Avkjøles. Ta ut vaniljestangen.
Finn frem 3-4 kanelstenger og kjør dem i blenderen, men ikke for lenge. Kanelen skal være ganske grovmalt.
Kjør blandingen i ismaskinen til isen er ferdig.
Ingredienser butterdeigsreder:
1/2 skive butterdeig per person
1/2 eple per person
2 ss kokosmasse
2 ss romtemperert smør
2 ss sukker
1 ts malt kanel
Fremgangsmåte:
Tin butterdeigen og del hver skive i t0
Bland smør, sukker, kokosmasse og kanel
Skrell og del eplene terninger
Legg eplene oppå butterdeigen og legg smørblandingen over
Stekes i ovn på 200 grader i 10-12 minutter til de er litt brune.