Vår cruisefavoritt – Azamara – del 2

 0A409BA5 4266 4034 980A 4A6FE9A6EAE1 1 201 a

 Jeg har skrevet om noen av de ulike stedene vi besøkte på vårt seneste cruise i tidligere innlegg så her vil jeg ta for meg skipet som var hjemmet vårt disse dagene. Tidligere innlegg om dette cruiset kan du lese HER.

Vi har vært på mange cruise tidligere, bl.a. i Karibien, Det indiske hav, Middelhavet, Egeerhavet, Atlanterhavet og enda flere, men Azamaracruise er annerledes. Grunnen til det er for det første at båtene er mye mindre og servicenivået er høyere. På cruiset vårt var vi ca 450 gjester, akkurat passe 🙂

Målgruppen på Azamara er godt voksne mennesker med bred reiseerfaring og med flere cruise bak seg. Flere vi snakket med hadde vært på mange Azamaracruise tidligere,  et par hadde vært på over 50.

På dette cruiset var vi faktisk de eneste norske statsborgerne, ca 80 % var fra USA, Canada og Storbrittania. Noen kom fra Belgia, Frankrike og noen få andre land.  Egentlig var det litt rart at det ikke var flere fra Norge for de markedsfører seg bra her i landet også. Vi klarte oss bra alene vi, men innimellom hadde det vært hyggelig å snakke norsk med noen også.

De ansatte ombord var utrolig hyggelige og serviceminded.. Det var flere ansatte som kom fra Ukraina faktisk, blant annet vår housekeeper.. Det var interessant å snakke med henne om situasjonen i hjemlandet hennes.

Det er 6 restauranter ombord med forskjellig tilbud. I tillegg er det flere barer, diskotek og teater. Hovedrestauranten skifter meny hver dag og man kan velge mellom forskjellige forretter, hovedretter og desserter. Det er free seating, man kan altså spise når man vil. På andre cruiseskip er det ofte 2 bordsettinger. Vi spiste der flere ganger og maten var jevnt over bra, men fiskerettene var ikke helt på topp. Siden jeg helst ikke spiser kjøtt spiste jeg mest skalldyr-retter , fjærkre og vegetarretter.

Det er to spesialrestauranter ombord, en kjøttrestaurant og en fiskerestaurant. Skal man spise her må man betale en ekstra-avgift, men om man bor i suite er det gratis å spise her også. Vi spiste her flere ganger. Kjøttrestauranten var, flg Jørn, helt fantastisk. Det var jo fullt av amerikanere ombord så kjøttrettene måtte selvsagt være superb. Heldigvis hadde de fjærkre her også, og det smakte også nydelig. 

0CB12ECE 3B6D 4DD0 B001 9F955C3269AB

74BB236D 9D3E 4BD4 9FD6 C66A1EF4E288

E08C7964 2FD6 4F49 82E2 7899759D8C02 1 201 a

Fiskerettene i den andre restauranten var også bra, men ikke på samme nivå som i kjøttrestauranten. Vi nordmenn er vel ekstra nøye når det gjelder fisk.

I tillegg til disse restaurantene er det buffetrestaurant med mye bra, ulike temaer hver dag. Det er en poolrestaurant som har mye godt, blant annet de beste vegetarburgerene jeg har spist noen gang. Skulle gjerne hatt oppskrift på dem. 

I teateret er det forskjellige show hver dag slik det er vanlig på cruisebåter, mye av det er overraskende bra.

Vår herlige kaptein Mikael var også på scenen innimellom.

EB777338 2CBB 45CC B079 878B37C91DE0 1 201 a

Under oppholdet i Rouen hadde dette paret fra Paris sitt show, det var helt nydelig med franske sanger bl.a. fra Edith Piaf.

14801351 05EF 4A33 A8F9 8D2F72CB3B67 1 201 a

På kveldene er det innimellom forskjellige arrangement som for eksempel formal night, men det største og festligste er White Night. Vi har vært på tilsvarende eventer tidligere, men jeg synes virkelig at White Night er aller best på Azamara! Herlig mat, herlig musikk og herlig stemning. Gjestene er selvsagt stort sett kledt i hvitt, derav navnet.

IMG 5569

IMG 5596 

 IMG 5575

Måtte jo tøyse litt med vår flotte kaptein også 🙂

8E19AAA8 C783 4315 A7FF 01653484E661

Vi var jo i Frankrike så da passet det bra med en fantastisk osteaften også. Jeg har virkelig ikke sett flere oster samlet på et sted tidligere, bortsett fra i spesielle ostebutikker da,

57E7DEBF 0E3D 4D1B B15C 5450A4ED6DBD

75CB18A7 7544 4479 93C5 54C5EB7D1788 

Videre var det grillkveld, lunch by the pool og mye annet.

CFED402C BD8B 47D0 BB95 D89C634D86D4 1 201 a

Utfluktene som Azamara tilbyr er mange og flotte, men disse koster selvsagt ekstra. Om man ikke har så lyst til å delta på disse, men heller oppleve steder på egenhånd er det satt opp shuttlebusser fra skipet og til sentrum – disse går stort sett kontinuerlig.

På de cruisene vi har deltatt på har vi prøvd begge deler, begge har sine fordeler. Hver kveld er det informasjon og foredrag om neste dags utflukter. Vi får også skriftlig informasjon på lugaren hver kveld.

 Dersom noen som leser dette får litt lyst til å prøve et Azamaracruise så kan jeg anbefale det på det varmeste. Vær imidlertid klar over at det er spesialtilpasset segmentet 50 +. Det var nok noen yngre ombord, men de var i mindretall. Cruiset er heller ikke spesielt egnet for barn da alle aktiviteter og utflukter selvsagt er tilpasset målgruppen. Cruiset passer absolutt best for folk som har reist en del rundt i verden og først og fremst er genuint interessert i å oppleve og erfare noe nytt. Du bør også være interessert i kultur, mat, vin og i andre mennesker.

Jørn og jeg har faktisk bestilt et nytt cruise i september 2023, det går også i Europa. Da vi bestilte for ca 14 dager siden var det bare 2 lugarer igjen av de vi vil ha. Hvis man ønsker spesielle lugarer er det smart å bestille tidlig 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *