Hasselbackpoteter

10-12 middels store poteter (ca 1 kg)

Smør

Salt og pepper

Evt litt strøkavring eller revet ost

Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver, men ikke HELT gjennom. De skal henge sammen nederst. Hvis du tar en fjøl og legger poteten utenfor fjølen og stopper når kniven når fjølen så vil de henge sammen nederst.

Legg potetene tett i tett i en smurt langepanne eller ildfast form med snittflaten opp. Dryss på salt og pepper.

Smelt smøret og pensle potetene med litt av det. Stek ved ca 225 grader midt i ovnen i ca 1 time og pensle flere ganger under stekingen.

På slutten av steketiden kan du gjerne drysse litt strøkavring eller revet ost på toppen.

Potetene er ferdige når de er pent gyldne og møre.

Disse potetene egner seg utmerket til stekte kjøttretter som for eksempel biff, stek, filet el.l.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.