Dette er en supergod pasta som i alle fall får meg til å drømme om Nord-Italia. Jeg har spist mye pasta med viltkjøtt der, mest villsvin og hjort husker jeg, men det er ikke feil å bruke elg og andre former for vilt heller. Hvis du ikke har smakt det ennå så anbefaler jeg at du prøver det.
Du kan selvsagt bruke noe annet enn gnocci,
Ingredienser:
- ca 500 g kjøttdeig av elg
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 1 løk, hakket
- 3 gulrøtter i små terninger
- 3 stilker selleri i små terninger (bruk bladene også, men hakk dem)
- 2-3 skiver bacon i terninger
- 8 einerbær, knust i morter
- 3 laurbærblader
- 2 ss tomatpuré
- 1 dl hvitvin
- 3 dl vann
- buljongterning (er)
- 10 cherrytomater delt i 4
- 2 ss smør
- salt og pepper
- pasta etter ønske
Fremgangsmåte:
- Surr løk, gulrøtter og selleri i olje til det mykner
- Tilsett kjøttdeig og bacon og rør rundt til kjøttet blir stekt
- Tilsett tomatpuré, laurbærblad og einerbær, salt og pepper
- Tilsett vin og la det surre sammen et par minutter
- Tilsett vann og buljongterning (er)
- La dette putre på platen ca 20-30 minutter
- Før servering tilsetter du smøret og la det smelte ned i raguen
- Smak til med salt og pepper
- Kok pasta etter anvisning på pakken
- Når pastaen er ferdig slår du av vannet
- Bland raguen med pasta og ha det over i dype tallerkener
- Ha parmesan over
- Pynt med selleriblader